Има достатъчно за извършване на сертификация на машините за гласуване

...
Има достатъчно за извършване на сертификация на машините за гласуване
Коментари Харесай

Министър Йоловски иска удостоверяването на машините за вота да е публично

Има задоволително за осъществяване на сертификация на машините за гласоподаване на идните предварителни парламентарни избори и евровота. Трябва да разшири групата от външни специалисти, които вземат участие в процеса, с цел да е доста по-публичен, както и да има 24/7 лъчение от залата, където се прави удостоверяването на машините. Това съобщи пред БНР министърът на електронното ръководство в оставка Александър Йоловски.

Той акцентира, че в региона на електронното ръководство, осведомителните технологии и киберсигурността има доста по размер европейско финансиране, което е " забавно за редица играчи ". По думите му неговата задача е била да подсигурява, че финансовия запас се харчи дейно и оправдано.

Йоловски уточни, че е взел участие в държавното управление като специалист по покана на Николай Денков. Той посочи, че не се е виждал със съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков от октомври 2023 година, моментът в който е съобщил за.

По думите на Йоловски против него се води извънредно дейна отрицателна акция. Той посочи, че ПП-ДБ са били срещу това той да остане министър след ротацията. Според него създалото се публично напрежение " към социална поръчка за 600 млн. лв. евентуално е повлияло за това решение.

Припомняме, че през октомври на Александър Йоловски.
 Йоловски имал още с какво да способства в е-управлението
Йоловски имал още с какво да способства в е-управлението

Все още не е сигурен министерският му стол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР