Има доказателства за салмонела в 3 детски градини в София,

...
Има доказателства за салмонела в 3 детски градини в София,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни защо не трябва да водим деца под 1 годинка в Северна Гърция

Има доказателства за салмонела в 3 детски градини в София, сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в студиото на " Денят стартира ".

Той означи, че и в страната има периодически гърмежи на инфекцията. Основната причина за салмонела е недобре съхранена храна, посочи проф. Кантарджиев.

Липомите се лекуват и без интервенция
Храните от скотски генезис би трябвало да са термично обработени, а в случай че е стояла храната повече от 4 часа на стайна температура, може да е рискова за здравето, изясни той.
Млякото би трябвало да е пакетирано и в случай че се купи мляко от друго място, наложително е да се вари, тъй като има бактерии, които се развиват и на студено, които са изключително рискови за бременни дами, бе безапелационен Кантарджиев.

Храните, които безусловно изяждат костите ви
Той открои, че е доста значима и имунизацията при децата и предложи деца под 1 година да не се водят на море, в случай че не са имунизирани срещу морбили. Най-вече да не се върви с тях в Северна Гърция, където има доста морбили.
Около 90% от инфекциите при децата са от бактерии, хигиената е доста значима, сподели проф. Тодор Кантарджиев. Той предложи през лятото да се употребяват мокри кърпи с хлор хиксидин, тъй като спиртът не работи на ентеровирусите.
Проф. Кантарджиев разяснява и ухапванията от кърлежи, като бе безапелационен, че би трябвало да се пие антибиотик при сходно захапване.
В столицата да вземем за пример имаме инфектирани с Лаймска болест кърлежи и хората би трябвало да се осведомят за регионите, в които има инфектирани кърлежи, означи шефът Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР