Има дълбоко непознаване същността на работата на ДАНС, когато се

...
Има дълбоко непознаване същността на работата на ДАНС, когато се
Коментари Харесай

Радев: Не е нужно всеки осветен агент да се гони от страната


„ Има надълбоко непознаване същността на работата на ДАНС, когато се освети някой сътрудник не значи незабавно изпъждане от страната . Трябва да се откри кои хора е вербувал, да се откри мрежата, когато се експулсира всички старания отпадат за разкриването на истината в случай че има такава агентурна мрежа. “ Това съобщи президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

Хората очевидно не познават характера на службата, които вършат такива дейности, счита президентът.

„ Единствената цел за промени на службите е така наречен тяхно покоряване , с цел да не може никой да противостои. Такива дейности се прикриват зад шумни заявления, и действително ни отдалечават от Европейски Съюз и НАТО. Хора, които снемат документи с гриф секретно и ги разпръскват по всякакви уеб сайтове и които ръсят в ефир класифицирана информация, би трябвало да дават отговор пред закона “, акцентира Радев.

„ Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната и да тръбиш, че службите са пробити и на всички места има единствено шпиони . Досега не съм чул някой водач да спомене и дума за своите служби. Призовавам за повече професионализъм и повече национално отговорно отношение за националната сигурност “, разяснява президентът.

„ ДАНС е значим детайл от националната сигурност, ДАНС не е боксова круша , върху която да се упражняват невежи и с заболели упоритости политици и когато нападат по неграмотен метод ДАНС, службата е длъжна да се отбрани “, изясни още той.

Темата бе коментирана по-рано през днешния ден и от премиера акад. Николай Денков.

„ Прочетох отчета на Държавната организация „ Национална сигурност “ и съм склонен, че тези хора трябваше да изоставен и да не бъдат допускани в България за идващите пет години . Смятам, че има рецензии към организацията, тъй като в отчета видях информация за тази активност и в предишни години, тъй че е отворен въпросът по кое време е трябвало да се реагира “, уточни Денков.

Ще имаме диалог с ръководителя на ДАНС , когато се завърне от чужбина. Докладът е конфиденциален, народните представители ще могат да го видят, само че до момента в който не бъде разкрит, данните от него няма по какъв начин да бъдат огласени “, добави министър председателят. По думите му от България не са изгонени съветски свещеници, а хора, които са „ работили против ползите на България “, сподели още министър председателят.

 

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР