Има четири основни типа приятели според Буда: този, който ти

...
Има четири основни типа приятели според Буда: този, който ти
Коментари Харесай

Четирите типа приятели според Буда

Има четири съществени вида другари съгласно Буда: този, който ти помага;  този, с който можеш да споделиш и положителни, и неприятни времена; менторът и състрадателният. 

Ще познаете този, който постоянно е подготвен да ви помогне по четири признака. Той постоянно е там, с цел да ви отбрани, когато в живота ви има някаква драма , имате проблем със здравето или фамилна рецесия, изплашени сте или нещо ви тормози. В подмяна чака същото от вас, когато той се усеща по сходен метод. 

Човекът, който ще е до вас каквото и да ви се случи и можете да му се доверите напълно, се познава по това по какъв начин пази тайните ви. Ако сте сигурни, че можете да му доверите безусловно всичко, без казаното да промени отношението към вас, значи в негово лице сте намерили собствен поддръжник до живот, който даже в най-трудната обстановка няма да ви изостави.

Менторът също може да бъде прочут по четири признака: той постоянно ще ви каже, когато решението ви не е вярно и по-късно ще съжалявате за стореното, даже да ви заболи от неговите коментари; ще ви посъветва кое е най-полезното за вас; ще ви каже всичко, което счита че е значимо да знаете и ще ви покаже верния път към задачите ви. 

Състрадателният другар в никакъв случай няма да злорадства и да ви споделя “Казах ли ти, че ще стане по този начин ” , даже когато не сте съумели в начинанието си. Той постоянно ще е там, с цел да ви поддържа и поздрави, когато постигнете нещо с доста труд. Няма да разреши на никой да ви приказва зад тила и ще окуражи познатите ви да намерят най-хубавите ви качества, и да ви правят оценка поради тях. 

Променете живота си вечно с мъдростите на Далай Лама
Мъдри мисли от мъжете за дамите

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР