> Илюстрлация48-годишната счетоводителка Недялка Кр., която е била предадена на

...
> Илюстрлация48-годишната счетоводителка Недялка Кр., която е била предадена на
Коментари Харесай

Осъдиха счетоводителката Недялка от Варна за укрити данъци в големи размери

 > Илюстрлация
48-годишната счетоводителка Недялка Кр., която е била предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, бе наказана на 3 години отнемане от независимост, чието изтърпяване състав на Варненския областен съд е отсрочил с изпитателен период от 4 години.

С присъдата счетоводителката е приета за отговорна за укрити и неплатени данъчни отговорности в изключително огромни размери и е наказана да заплати на Министерството на финансите 117 396 лв. с лихвите до окончателното им погашение. В тежест на наказаната са и направените по делото разходи над 1000 лв..

Делото за укрити и неплатени от подсъдимата данъчни отговорности в изключително огромни размери за девет интервала се преглежда за повторно във Варненския областен съд. При първото разглеждане първоинстанционният съд произнесъл оправдателна присъда по отношение на 48-годишната счетоводителка, която изпълнявала активността на шеф на счетоводна компания.

Последвал митинг на Окръжната прокуратура във Варна против оправдаването на подсъдимата в Апелативния съд. Въззивната инстанция след инспекция на поставената оправдателна присъда върнала делото против Недялка Кр. за осъществено продължавано закононарушение по член 255, алинея 3 от Наказателен кодекс за повторно  разглеждане от различен състав на Варненския областен съд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР