> ИлюстрацияСамото противозаконно отнемане на коли е извършено в кв.

...
> ИлюстрацияСамото противозаконно отнемане на коли е извършено в кв.
Коментари Харесай

25-годишен крадец на коли от Варна си получи заслуженото

 > Илюстрация
Самото незаконно лишаване на коли е осъществено в кв. " Аспарухово " през месец януари тази година, в условия на продължавано закононарушение – на два пъти, през кратковременен интервал от време и при сходна конюнктура, като колите са били разнообразни модели от една и съща марка, оповестиха от пресслужбата на съда.

Подсъдимият постоянно обикалял улиците в търсене на опция да покара непознати коли, като се оглеждал за оставени отключени и очевидно некарани отдавна коли.

Първоначално, през нощта на 14 против 15 януари, влезнал в транспортно средство, което несполучливо опитал да възпламени с открит вътре строшен авто ключ, а след това избутал по инерция и изоставил без контрол на близка улица.  Няколко дни по-късно пробвал да възпламени друга непозната кола и защото акумулатора бил отпаднал, решил да се върне и вземе този на към този момент изоставения от него автомобил. Той откраднал кутия за бушони и акумулатора, инсталирал го на втората кола и карал из квартала. Поради неразумната скорост и държание при шофиране под Аспарухов мост, подсъдимият се блъснал в затруднение, което  довело до повреди на фар, обединителен комплект, ризница и други вреди, оценени за над 800 лв.. 

25-годишният обвиняем е неосъждан. За всяко от действията – незаконното лишаване на коли и кражбата на движимости,  Районният съд във Варна наложи обособени санкции, като той следва да търпи най-тежкото от тях – една година отнемане от независимост, изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години.  Подсъдимият бе наказан да заплати претърпените имуществени вреди вследствие на закононарушението, държавната такса върху почетения цивилен иск и направените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР