Археолозите, работещи върху пирамидите в Египет, откриха нови доказателства, които

...
Археолозите, работещи върху пирамидите в Египет, откриха нови доказателства, които
Коментари Харесай

Най-накрая: Учените разкриха тайна, пазена хиляди години

Археолозите, работещи върху пирамидите в Египет, откриха нови доказателства, които биха могли да предложат отговори на значим аспект от тяхното създаване.

Древните структури са измежду най-емблематичните в света и провокират изключително обаяние както от историци, по този начин и от туристи.

Те са издигнати, с цел да съхраняват тленните остатъци на античните египетски фараони, а най-голямата е Голямата пирамида, достигаща 146,6 метра. Най-старата пък е стъпаловидна пирамида в некропола Сакара, която е на към 4700 години.

Един аспект на пирамидите обаче е очаровал археолозите и той е - по какъв начин са били конструирани. По-конкретно по какъв начин хилядите тонове камък, употребен за построяването им, са превозени до там, написа Unilad. Дори с нашата съвременна технология преместването на толкоз доста камъни би било героизъм.

Е, в този момент археолозите, учещи пирамидите, разгласиха документ, изследващ градежа на пирамидите и към този момент имат отговор на въпросът по какъв начин са били издигнати - и не, не става дума за извънземни.

Няколко хиляди години по време на Индустриалната гражданска война Обединеното кралство успяваше с преместването на камъни на огромни дистанции, само че те откриха, че това става елементарно, когато се прави под вода.

Има единствено един проблем с това в Египет покрай пирамидите, който може би сте забелязали, и това е, че няма доста вода.

И тук новото проучване дава отговор, тъй като екип от университета на Северна Каролина Уилмингтън допусна, че античните строители са употребявали ръкав на река Нил, който в този момент е загубен измежду пустинята и земеделските земи. Това единствено по себе си не е нова доктрина, само че екипът показа доказателства, които може фактически да са разкрили изгубения воден път.

Съавторът на проучването проф. Еман Гонейм сподели пред BBC: " Никой не беше сигурен за местоположението, формата, размера или близостта на този мега воден път до действителното място на пирамидите. “

Проучването употребява нова технология за картографиране на остарелия тип на Нил, за който те считат, че е бил заровен преди хиляди години в суша и пясъчни стихии. Те откриха разклонението Ахрамат, което значи " пирамиди “ на арабски, което доближаваше до 31 пирамиди.

Съавторът на проучването доктор Сузан Онстин сподели пред BBC: 

" Намирането на действителния речен ръкав и разполагането с данните, които демонстрират, че е имало воден път, който може да се употребява за превозване на по-тежки блокове и съоръжение “.

Освен това тя изясни, че египтяните са могли да употребяват " силата на реката, с цел да пренесат тези тежки блокове, а не с човешки труд “, написа businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР