> ИлюстрацияДосъдебното производство в Четвърто РУ - ОД - МВР

...
> ИлюстрацияДосъдебното производство в Четвърто РУ - ОД - МВР
Коментари Харесай

Двама мъже остават в ареста по обвинение в държане и разпространение на над 2 кг наркотици

 > Илюстрация
Досъдебното произвеждане в Четвърто районно управление (на МВР) - ОД - Министерство на вътрешните работи – Варна е почнало на 14.11.2020 година, като същия ден двамата са привлечени като обвинени. В автомобил, в който Айдън М. и Ахмед Я. се придвижвали от Исперих към Варна, са открити над 2 кг метаамфетамини. Според прокуратурата цената на откритото наркотично вещество е над 60 хиляди лв. и неведнъж надвишава условията на определението " огромни размери “, оповестиха от пресслужбата на съда.

Повдигнатите обвинявания на двамата мъже са за тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс. Наказанието планувано по обвиняването по отношение на Ахмед е по-тежко, поради предходната му съдимост за същото закононарушение - " отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция до 100 хиляди лв.. Наказанието, по обвиняването на Айдън е затвор до 12 години и санкция до 50 хиляди лв..

Ахмед Я. не работи и е осъждан шест пъти за осъществени закононарушения от общ темперамент. Последната му присъда е за държане и разпространяване на опиати наложена му от Окръжен съд – Разград, по която е изтърпял наказването си на 30.09.2020 година

Айдън М. е с чисто правосъдно минало, само че прокуратурата посочи, че са налице недобри характеристични данни за него. Той не е трудово зает, а негови близки родственици са били осъждани за разпространяване на опиати. Обвиняемият е показал, че към актуалното действие съпричастност има и неговия брат. От държавното обвиняване показаха пред съда документи доказващи, че той и фамилията му живеят в Турция, както и че от началото на актуалната година до 13.11.2020 година са налице общо 19 влизания на Айдън от южната ни съседка в България. Последното му влизане е било няколко часа преди задържането му от полицейските чиновници и определяне на противоправните му дейности, предмет на настоящото следствие.

Събраните досега доказателствата дадоха съображение на Варненския областен съд да изведе извод, че е налице първата изискуема причина -   обосновано съмнение за съпричастност на Айдън М. и Ахмед Я. към закононарушението, за което са упрекнати. Съдебният състав реши, че обвиняването по отношение на двамата е тежко, за което се планува наказване " отнемане от независимост “ в не дребен размер. Спрямо Ахмед Я. правосъдният състав реши, че съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение, защото действието, в което е упрекнат е осъществено при изискванията на рисков рецидив. Спецификата на обвиняването е повода Варненският областен съд да одобри за допустимо укриване или осъществяването на закононарушение и от  Айдън М. за да бъде осуетено следствието и избегната от него наказателна отговорност.

Поради изложените съображения, съдът реши, че единствените целесъобразни ограничения за неотклонение по отношение на Милен Д. и Айдън М. все още са най- тежките - " задържане под стража “. 

Определенията на Варненския областен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР