Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Италианската кухня е най-обичаната

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Италианската кухня е най-обичаната
Коментари Харесай

Ново място: Trattoria la Bicicletta

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Италианската кухня е най-обичаната и известна кухня в света. Официално това беше оповестено през март в проучване на YouGov, организация, която се занимава с публичните настройки в световен мащаб. Допитването й е измежду 25 000 души от 24 страни за 34 национални кухни. Италианската получила най-висока оценка, след нея се подреждат испанската и японската. Тук няма място за чудене: миграцията на италиански готвачи стартира още от Ренесанса. Тогава и Мария Медичи се омъжва за крал Анри, идва с цялата си свита готвачи и сладкари, куп книги с предписания, и вилици, с които научава французите да се хранят. По-късно - единствено от 1880 до Втората международна война, 9 милиона италианци напущат страната си и придвижват и кухните си на новите места.

Но даже без тези цифри така и така проучване всички сме очевидци на повсеместната надмощие на пицата и пастата: без значение дали на крайник, на кьоше, в тратории, пицарии или в топ заведения за хранене - те са безусловно по всички точки на земното кълбо. Ето в този момент и на " Дондуков ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Новото място се споделя Trattoria la Biciclettа by Chanko Chanev. Много от нас познават Чанко Чанев от Leo’s Pizza, множеството сме му били постоянни клиенти, знаем какво може, тъй че в този момент да сме наясно какво да чакаме. За останалите: когато преди повече от 10 години Leo’s Pizza на ул. " Искър " отвори порти, тя до края си остана пример за положителната паста и пица.

Сега Чанко Чанев още веднъж застава с името си, този път зад " велосипеда ", и в много по-голямо пространство, където до наскоро е имало банка. Сърцевината на менюто му са двадесетината типа паста, толкоз пици, и пет разновидността ризото. Освен тях има пребогат избор - предястия като оливе ал асколана, пармиджана ди меландзане, сицилианска капоната, артишок но романа; съществени месни и рибни ястия, и меса на барбекю.

Всеки ден тук се предлага обедно меню, и доста постоянно някое ядене отвън менюто или особено подготвен десерт. Затова един съвет: при опция най-добре питайте за Чанев, и преди да поръчате, разпитайте го него какво ще ви предложи.

E adesso, basta parlare buon appetito!

бул. " Дондуков " 18
Работно време: понеделник - неделя 12 - 23 ч.
0877696932
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР