След като преди десетилетие няколко бивши завода и помещения около

...
След като преди десетилетие няколко бивши завода и помещения около
Коментари Харесай

Ново място | Чистилището

След като преди десетилетие няколко някогашни завода и пространства към улица " Индустриална " се трансфораха в места за просвета, изкуство и събития, сякаш от дълго време нямаше нещо по-специално в тази част от града.Привидно от нищото при започване на юли се появи пространството " Чистилището " (The Purgatory). " Все отново, най-малко приживе, се намираме преди гробището ", споделя един от главните фигури в екипа - Иван Стоичков, през годините свързван с места като Mixtape 5, " Петък ", КУПЕ и най-много настоящата версия на КЕВА (Клуб за естетическо образование на артиста). До известна степен " Чистилището " е продължение на КЕВА, като резервира даже близостта на мястото с НАТФИЗ от центъра, тъй като до " Чистилището " се намира образователният индустриален център на академията.
Ново място, Чистилището - градина, бар, стрийт фууд Фотограф: Цветелина Белутова
След като преди десетилетие няколко някогашни завода и пространства към улица " Индустриална " се трансфораха в места за просвета, изкуство и събития, сякаш от дълго време нямаше нещо по-специално в тази част от града.

Привидно от нищото при започване на юли се появи пространството " Чистилището " (The Purgatory). " Все отново, най-малко приживе, се намираме преди гробището ", споделя един от главните фигури в екипа - Иван Стоичков, през годините свързван с места като Mixtape 5, " Петък ", КУПЕ и най-много настоящата версия на КЕВА (Клуб за естетическо образование на артиста). До известна степен " Чистилището " е продължение на КЕВА, като резервира даже близостта на мястото с НАТФИЗ от центъра, тъй като до " Чистилището " се намира образователният индустриален център на академията.
Ново място, Чистилището - градина, бар, стрийт фууд Фотограф: Цветелина Белутова
Засега мястото е най-активно с градината си: има бар с вътрешна и външна част, лична бира ( " Градско питие " ), богата селекция на вино и ракия (включително " bistra люта с канела " ), улична храна и най-вече месна кухня, въпреки всичко с вегетариански варианти. Стоичков вижда първите седмици на пространството като единствено началото на цялата активност по линията на " просвета, ентъртейнмънт и изкуство ", която има капацитета да кипи в близост. Затова ви посреща и ненонов надпис " кеф ти ", с която мястото дава обещание, че " кеф ти бира, кеф ти ракия, кеф ти до късно, кеф ти от рано ". Вътрешната част отваря към този момент единствено за празненства, само че в близко бъдеще Иван я вижда като място за споделена работа: има и място за 17 ателиета, в които актьори могат да работят. " Общо взето, вършим град в града. "

Програмата ще се ускори към есента, като с изключение на концерти и празненства той вижда и опция за изложения, базари, министър председатели. Фактор в избора на екипа е и че няма жилищни здания в близост, което значи и че събитията може да не престават до късно.
Ново място, Чистилището - градина, бар, стрийт фууд Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
Пространството, преди офис, с близо 3000 кв.м вътрешна част и 2500 кв.м външна част минава през тригодишен ремонт, инвестицията е на стойност 5 милиона евро, като половината от сумата е обезпечена от Фонда за стабилно градско развиване, европейския фонд Jeremie, ББР и ОББ.

" Чистилището " работи в понеделник, вторник, сряда и петък от 18 ч., а в четвъртък и събота от 12 ч.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР