Ако се разхождате по Цар Симеон в посока от Раковски

...
Ако се разхождате по Цар Симеон в посока от Раковски
Коментари Харесай

Ново място | Сладко ателие Шазлин

Ако се разхождате по " Цар Симеон " в посока от " Раковски " към " Левски ", няма по какъв начин да пропуснете дребната цветна сладкарница, която от няколко месеца пречи на всевъзможни диети и планове за влизане във форма преди лятото. Шазлин Бабикян се захваща със сладкарство преди осем години, когато прави внезапен кариерен завой и напуща публицистиката. Причината е, че обича шоколад, обича да майстори с ръцете си и счита, че е назрял моментът да се опитва със личен бизнес. Впуска се във всевъзможни сладкарски курсове - " ръка ми подаде началник Ради Стамболов, който е и извънреден преподавател и човек ", споделя Шазлин. Тя добавя, че началник Ирина Купенска също е невероятна, само че за жалост рядко провежда курсове в България. Години наред следи и се учи от няколко френски звезди в сладкарството.Започва със лична страница и поръчки онлайн на сурови торти и десерти и не след дълго едвам смогва със всички поръчки за рождени дни и събития. В момента суровите сладкиши са останали на назад във времето, само че употребява минимално захар, с цел да се усещат другите съставки. Едни от най-обичаните ѝ и емблематични за почитателите ѝ творби са красиви шоколадови коледни играчки за елха, триизмерни шоколадови сърца, авторски бонбони. Решава, че е време и за физическо място сладкарница.

Ако се разхождате по " Цар Симеон " в посока от " Раковски " към " Левски ", няма по какъв начин да пропуснете дребната цветна сладкарница, която от няколко месеца пречи на всевъзможни диети и планове за влизане във форма преди лятото. Шазлин Бабикян се захваща със сладкарство преди осем години, когато прави внезапен кариерен завой и напуща публицистиката. Причината е, че обича шоколад, обича да майстори с ръцете си и счита, че е назрял моментът да се опитва със личен бизнес. Впуска се във всевъзможни сладкарски курсове - " ръка ми подаде началник Ради Стамболов, който е и извънреден преподавател и човек ", споделя Шазлин. Тя добавя, че началник Ирина Купенска също е невероятна, само че за жалост рядко провежда курсове в България. Години наред следи и се учи от няколко френски звезди в сладкарството.

Започва със лична страница и поръчки онлайн на сурови торти и десерти и не след дълго едвам смогва със всички поръчки за рождени дни и събития. В момента суровите сладкиши са останали на назад във времето, само че употребява минимално захар, с цел да се усещат другите съставки. Едни от най-обичаните ѝ и емблематични за почитателите ѝ творби са красиви шоколадови коледни играчки за елха, триизмерни шоколадови сърца, авторски бонбони. Решава, че е време и за физическо място сладкарница.

Пространството, което открива преди пет месеца, е ярко, с френски прозорци до земята и панорама към един от старите софийски дворове, сега обсипан с пролетни цветя. Цялостното чувство е, че времето е спряло и все едно не сте в центъра на София. На витрината нормално ще откриете шоколадов десерт с арменско бренди; кайсиево пюре, пралин бадем и лешник; торта с шамфъстък, маракуя и шоколад; карамел и пекан (карамелен център, пекан, вишнева глазура); както и лимонови десерти, които са като напълно същински лимони. Сладкарката постоянно сменя рецептите, само че постоянно има шоколадови, тъй като това е обичаното на нейните две деца. А авторският ѝ " Мариам " е без глутен, с шоколад и карамел с нар, който ѝ припомня на родната Варна и нара, който е имала в двора на вилата. Шазлин не не помни веганите или постещите и се е постарала да има оферти подобаващи за тях с кокосов крем, боровинки, мрачен шоколад, вишнева глазура.

Често в менюто ѝ участват и истински осъществявания като " софийско паве " - конфи с цели вишни, мус с шамфъстък и крем с млечен шоколад. В ателието гостуват разнообразни актьори с картини и фотографии. Кафето и селекцията чайове са положителни, а соковете са без добавена захар. Шазлин кани тук и всички, които обичат да работят на разнородни места, интернетът е бърз, има контакти, кучетата също са добре пристигнали, за тях постоянно има паничка с вода.
Реклама
Адрес: ул. " Цар Симеон " 26, работно време: от вторник до събота в това число, от 11 до 19 ч.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тамара Вълчева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР