Илон Мъск разбуни духовете в купената от него социална мрежа

...
Илон Мъск разбуни духовете в купената от него социална мрежа
Коментари Харесай

Мъск пусна шеговит списък на следващите си придобивки

Илон Мъск разбуни духовете в купената от него обществена мрежа с шеговити коментари кои може да са идващите му придобивки.

„ По-нататък ще купя Coca-Cola, с цел да върна кокаина в състава “, написа Мъск. В друго известие той добави, че ще купи и Mc'Donalds, с цел да поправи всички машини за сладолед.  

„ Нека създадем Twitter оптимално занимателен! “, написа той по-малко от час, откакто изрази предпочитание да придобие производителя на безалкохолни питиета. Някои клиенти на обществената мрежа обаче одобриха съществено всички негови изказвания и се появиха обяснения защо Мъск няма да може да купи Coca-Cola - пазарната капитализация на компанията е 285 милиарда $, което е повече от благосъстоянието на милиардера. По последни данни на индекса на милиардерите на Блумбърг благосъстоянието на Мъск се прави оценка на към 253 милиарда $, което е доста повече спрямо номер две в класацията – Джеф Безос със 162 милиарда $.

Макар че коментарът на Мъск за придобиване на Coca-Cola най-вероятно е смешка, в частта за кокаина има известна истина, напомня " Бизнес инсайдър ". Според данни на американският Национален институт за корист с опиати (NIDA) кокаинът е бил легален през 1885 година, когато фармацевтът от Атланта Джон Пембъртън основава газираната напитка, която по-късно става известна като Coca-Cola. По това време рецептата на Пембъртън е включвала кокаинов дестилат от листата на растението кока.

Публикация в „ Ню Йорк таймс “ от 1988 година за The Coca-Cola Company разкрива, че първоначално компанията е употребила кокаин в своята напитка, само че тази процедура е била прекъсната до началото на 20-ти век, написа още изданието.

След като новината за придобиването на Twitter от Мъск стана обществена, доста консуматори на платформата започнаха да оферират на милиардера други компании за пазаруване. Един консуматор написа на Мъск, че би трябвало да „ купи Fox ”, с цел да даде зелена светлина за нов сезон на сезон от телевизионния сериал „ Firefly “. „ Би било ужасно да има научна фантастика, която фактически включва научна фантастика “, отговори милиардерът.

Друг консуматор пък му предложи да купи History Channel и да направи по този начин, че каналът „ фактически да е обвързван с историята “.  Междувременно, малко след формалното обявяване на сделката  се появи и нова криптовалута под името Elon buys Twitter. Разработчиците ѝ, които засегазапазват анонимност увериха, че новият токен е освен това от смешка и дадоха обещание да пуснат NFT игри, отдадени на закупуването на Twitter в бъдеще.

Twitter означи големи промени в броя на своите консуматори след новината за придобиването от Мъск, като профилите на хора с леви политически убеждения губят хиляди почитатели, които напущат обществената мрежа, до момента в който тези с десни визии печелят нови почитатели. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР