Илон Мъск написа в Туитър, че терминалите Starlink, които са

...
Илон Мъск написа в Туитър, че терминалите Starlink, които са
Коментари Харесай

Илон Мъск потвърди финансирането на Starlink за Украйна

Илон Мъск написа в " Туитър ", че терминалите Starlink, които са от значително значение за украинските военни връзки във военната зона, ще работят в Украйна, без значение от желанието на Министерството на защитата на Съединени американски щати да даде финансиране, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Дори преди Министерството на защитата (на САЩ) да даде своя отговор, споделих на (министъра на цифровата промяна на Украйна) Михаил Федоров, че SpaceX няма да изключи Starlink, даже в случай че Министерството на защитата откаже да даде финансиране ", написа Мъск.

Михаил Федоров незабавно удостовери, че това е по този начин. " Благодаря, Илон Мъск. Преди всички договаряния за финансиране Вие ​​ми потвърдихте, че във всеки случай ще осигурите работата на Starlink в Украйна. Това е сериозно значимо за Украйна . Ние сме Ви признателни! " написа той в Туитър ".

Събитията от миналата седмица по-скоро вървяха в противоположна посока. На 14 октомври Мъск, с цел да отпусне пари за Starlink, защото самият милиардер не може постоянно да заплаща за сателитната мрежа в Украйна.

В отговор на острата забележка на някогашния украински дипломат в Германия Андрий Мелник " да върви по дяволите ", Мъск написа: " Ние просто следваме рекомендациите му ". Засега обаче спорът наподобява завършил..
 Пентагонът: Има освен Starlink!
Пентагонът: Има освен Starlink!

Белият дом не изключва друга сателитна връзка за Украйна

Комплектите " Старлинк " се трансфораха в жизненоважен инструмент за украинската войска в бойни условия, при които липсва мобилна и интернет връзка.

Украйна е получила към 20 000 комплекта " Старлинк ". Основателят на SpaceX Илон Мъск написа в " Туитър ", че " интервенцията към този момент коства на компанията 80 милиона $ и ще надвиши 100 милиона $ до края на годината ".

SpaceX изпрати писмо до Пентагона през септември, заявявайки, че към този момент не може да продължи да финансира доставките на " Старлинк " със същото движение, съгласно документи, налични от кореспонденти.

Писмото съдържаше искане към Пентагона да поеме разноските за доставка на комплекти съоръжение за управляващите и военните в Украйна. Те, съгласно SpaceX, ще костват повече от 120 милиона $ до края на годината и 400 милиона $ идната.

Припомняме, че в последно време Мъск се зае с проблемите в Украйна и даже предложи проект за разрешаване на спора, който включва териториални отстъпки за Русия. Той беше упрекнат, че е.
 Илон Мъск: За Русия загубата на Крим е все едно Съединени американски щати да изгубят Хаваите и Пърл Харбър
Илон Мъск: За Русия загубата на Крим е все едно Съединени американски щати да изгубят Хаваите и Пърл Харбър

Той е уверен, че при опасност за полуострова Русия би употребила нуклеарно оръжие

Милиардерът в своя кротичък проект предложи Украйна да остане неутрална и публично да отстъпи Крим на Русия и предложи провеждането на референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации за това дали окупираните украински територии би трябвало да се причислят към Русия , откакто Кремъл твърди, че тези територии съвсем единомислещо дали своят вот да се причислят към Русия предишния месец.

Само три дни след началото на съветската експанзия в Украйна Мъск
 Мъск: Майна му... Starlink ще оказва помощ гратис на Украйна
Мъск: Майна му... Starlink ще оказва помощ гратис на Украйна

Разрешаване на казуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР