Илия Кръстев остава председател на AIBEST На редовно общо събрание

...
Илия Кръстев остава председател на AIBEST На редовно общо събрание
Коментари Харесай

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии с нов Управителен съвет


Илия Кръстев остава ръководител на AIBEST

На постоянно общо заседание членовете на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST) избраха новия директорски съвет на организацията. В него остават досегашните членове Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен шеф на Bulpros, Илия Кръстев, изпълнителен шеф на A Data Pro, Пламен Цеков, основен изпълнителен шеф на ScaleFocus и Стефан Бумов, съосновател и основен действен шеф на HeleCloud.
Новите членове в борда на AIBEST са Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен шеф на Pontica Solutions, Ивелина Николова, Мениджър Технологични услуги в Hewlett Packard Enterprise GDBC и Михаела Лашова, ръководещ сътрудник на Cushman& Wakefield Forton.
На първото си съвещание новият Управителен съвет преизбра Илия Кръстев за ръководител на Асоциацията и удостовери стратегическите цели, върху които ще работи в идващите две години. Основната задача на борда ще бъде позиционирането на България и района като хъб за услуги с висока добавена стойност посредством нововъведения, създаване на софтуерни артикули, съвременни бизнес услуги и решения.
Създаването на подобаващи бизнес условия за развиването на бранша, задържането и връщането у нас на българските гении и привличането на нови вложения в „ промишлеността на знанието ", безвредното завръщане на чиновниците в офисите, са измежду целите на AIBEST. Развитие на положителното партньорство с локалните управляващи и основаването на обща тактика за разстеж на бранша на национално равнище, също са измежду дилемите на новия Управителен съвет.
Като действително удостоверение на този ангажимент AIBEST (до скоро позната като Българска аутсорсинг асоциация) всяка година избира локация отвън София за провеждането на годишната си конференция. Тази година събитието ще се състои в гр. Бургас на 2 октомври.
В рамките на конференцията ще бъде изработен разбор на бранша на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, прогноза за отражението на световната пандемия върху него през 2020 година и ще бъде начертана посоката на развиване на промишлеността. Ще бъдат дискутирани и факторите и ограниченията, които би трябвало да бъдат взети на локално и национално равнище за привличането на нови вложения и за основаването на удобна бизнес среда за развиване на бранша, който по последни данни образува 5.2% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Конференцията ще е с безвъзмезден достъп при наложителното условие за предварителна регистрация на уеб страницата на събитието - http://aibest.org/annualsummit2020
В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, положителните практики в бранша, проактивността на локалните управляващи и взаимовръзките сред участниците в цялата бизнес екосистемата, които способстват за нейното развиване. Наградите ще бъдат връчени в 7 категории - „ Работодател на годината ", „ ИТ(аутсорсинг) компания на годината ", „ Най-добро компания за аутсорсинг на бизнес процеси ", „ Иновация на годината ", „ Проект на годината ", „ Най-социално виновна компания " и „ Най-добра тактика за резистентност на бизнеса във време на рецесия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР