Икономическата свобода в България продължава да намалява според публикуваното днес

...
Икономическата свобода в България продължава да намалява според публикуваното днес
Коментари Харесай

ИПИ: България е на 43-то място в света по икономическа свобода

Икономическата независимост в България продължава да понижава съгласно оповестеното през днешния ден от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) взаимно с канадския институт „ Фрейзър “ проучване “Икономическа независимост по света 2023 ”, отреждайки на страната 43-тото място измежду 165 страни и територии.

Според икономиста Зорница Славова от ИПИ със възбраната на вноса на украински артикули се нарушават съществени търговски правила. " Пазарната логичност е за свободна търговия, това понижава цените, също по този начин се обезпечава конкуренция и качество. За да се дефинира степента на икономическа независимост, се мерят знаци като отбраната на правото на благосъстоятелност, правосъдната система, размера на държавното управление, инфлацията, регулациите, както и усложненията пред бизнеса и жителите ", изясни тя.

По думите ѝ проблемите са изначални. " Вчерашното изследване е по данни от 2021 година У нас най-слабата сфера си остава правната система. Имаме проблем с ниското доверие в правосъдната система и безпристрастността на съдилищата. А това е базата, привличаща вложения и поръчител за свободата. Приемането на плоския налог, който понижава данъците, ниските мита, свободата на придвижване, пари и хора, както и стабилната валута, това са мощните ни страни ", уточни икономистът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР