Игуменът на Рилския манастир призова да бъдат предприети спешни мерки

...
Игуменът на Рилския манастир призова да бъдат предприети спешни мерки
Коментари Харесай

Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир

Игуменът на Рилския манастир прикани да бъдат подхванати незабавни ограничения за ремонт на пътя до Светата обител. От няколко месеца едно от пътните платна е заградено от рискови свлачища и придвижването в този сектор се реализира единствено в едната лента. Това е единственият път до Светата обител и по него всекидневно минават десетки туристи от целия свят.

Рилски Манастир, Рила

На 15 август, когато православната ни черква отбелязва огромния християнски празник Успение Богородично, в Рилската обител чакат хиляди вярващи. И са обезпокоени по какъв начин големият поток от коли ще премине през извънредно рисковите свлачищни сектори.

Адрианополски свещеник Евлогий - свещеник на Рилския манастир: Вече 4-и месец не се взимат никакви ограничения. Ние считаме, че сигнализацията, която е сложена, не е задоволителна, не е ефикасна.
Свлачищата се намират на завой и от двете страни на пътя няма видимост. Според игумена на манастира би трябвало да бъде сложена светофарна уредба, както и да дежурят чиновници на Пътна полиция.
Адрианополски свещеник Евлогий - свещеник на Рилския манастир: Свлачището може всеки ден да се повтори с по-големи мащаби, а най-учудващото е, че няма и органи на КАТ.
Свлачищата на пътя плашат и идващите тук миряни.
Стоян Марчев: Как е надвесено. Ние сутринта минахме с огромен боязън. И затуй би трябвало да се предприеме нещо , щото то е рисково.
От Агенция " Пътна инфраструктура " споделиха, че до момента не са подхванати действия за премахване на свлеклите се земни маси поради продължителните превалявания.
инж. Боян Илиев, Областно пътно ръководство - Кюстендил: След 18 август ще стартират незабавни дейности за обрушване на разхлабените скални парчета, които са евентуално рискови, след което пътния откос ще бъде обезопасен със стоманени защитни мрежи.
Според инж. Илиев светофарна уредба в проблематичния сектор би затруднила придвижването, защото транспортният поток е неритмичен. Затова в идните празнични дни трафикът ще се контролира от чиновници на Пътна полиция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР