Игрите за трениране на мозъка са доста популярни. Според ново

...
Игрите за трениране на мозъка са доста популярни. Според ново
Коментари Харесай

Игрите за трениране на мозъка се оказват безполезни

Игрите за трениране на мозъка са много известни. Според ново изследване обаче те са единствено занимателни, само че безполезни от позиция на резултати, оповестява в. The Washington Post.

Мобилна игра се трансформира в пристрастяваща фикс идея в Китай

Компютърни игри ще учат хората по какъв начин да взимат решения

То е извършено от учени от Университета на Пенсилвания. Те са желали да схванат дали специфичните игри за подготовка на мозъка и мозъка действително оказват помощ на хората в рисковани или импулсивни обстановки. В изследването са взели участие 128 младежи, част които са играли играта Lumosity, която е особено създадена за подготовка на мозъка. Друга част от участниците са играли елементарни компютърни игри, като интервалът на тестванията е траял 10 седмици. Доброволците са играли по пет пъти седмично по половин час.

Резултатите обаче не са били положителни. Учените не са разкрили никакви доказателства, че профилираните игри усъвършенстват паметта, взимането на решения, концентрацията или способността бързо да се "превключва " от една задача на друга. Има разнообразни зони на мозъка, които се задействат съгласно обстановката и метода на мислене. Хората, които избират бързите награди пред дълготрайните изгоди, нормално са с по-голямa възможност да рискуват. Това е употребявано като основа на тестванията след играенето на игрите.

Pokemon Go не съумя да стимулира спорта измежду младите

Видеоигрите не са безвредни за секса

Доброволците са питани серия въпроси от вида "искате ли 20 $ в този момент или 40 след месец? " Ако трениращите мозъка игри действително са имали резултат, те трябвало да задействат частта на мозъка за взимане на решения с по-голяма активност. Използвани са и разнообразни спомагателни проби за памет, реакция, централизация.

Автономните коли натрупат опит посредством компютърни игри

В последна сметка всички играещи на игри, без значение какви, са имали на практика идентични резултати. Представянето им на когнитивните проби се е подобрило, а мозъчната интензивност по време на тестванията е била сходна. Същото обаче се е случило и с доброволците, които не са играли никакви игри през 10-те седмици. Оказва се, че не игрите, а честото решение на тестванията е довело до възстановяване на резултатите. Самите игри не въздействат на когнитивните качества на здравите младежи, споделят учените.

Те обаче допълват, че резултатите им важат за младежите. Методът не е тестван с възрастни хора и има опция при тях игрите най-малко да забавят застаряването на мозъка и естественото намаляване на когнитiвните качества с увеличение на възрастта. Това обаче занапред би трябвало да се потвърждава.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР