Ига Швьонтек заяви, че съперничеството с Арина Сабаленка и Елена

...
Ига Швьонтек заяви, че съперничеството с Арина Сабаленка и Елена
Коментари Харесай

Швьонтек: Рано е да се говори за „Голяма тройка“ в женския тенис


Ига Швьонтек съобщи, че съперничеството с Арина Сабаленка и Елена Рибакина я стимулира, само че все пак е рано да се приказва за „ Голяма тройка “ в женския Тур. Полякинята към този момент е четирикратна шампионка от Големия шлем, до момента в който Сабаленка и Рибакина могат да се похвалят с по един „ мейджър “ трофей. Швьонтек разкри, че въпреки да се любува на съперничеството си с беларускинята, сравненията с Федерер, Надал и Джокович не ѝ харесват.

„ Признавам, че когато медиите за пръв път заговориха за „ Голяма тройка “ в женския тенис, се почувствах необичайно, защото не знаех каква е задачата на тези въпроси “ – сподели международната №1 пред полския уебсайт Przegladsportowy.onet след вчерашната си победа на шампионата във Варшава.

„ Ясно е, че от време на време медиите работят по този метод, с цел да усилват зрителския интерес. Създаването на женска „ Голяма тройка “ би помогнало за това и сигурно ще е забавно за почитателите, само че мисля, че ние, или най-малко аз, избирам да последвам своя личен път, без значение от резултатите на другите. След време обстановката може да е друга, само че съгласно мен към момента е рано да ни показват по този метод “.

„ Знам, че сега Сабаленка има огромна цел пред себе си. Тя е стимулирана от обстоятелството, че е покрай върха на ранглистата, само че в това време мен ме стимулира фактът, че имам зад себе си толкоз рисков преследвач. До момента и двете се любуваме на превъзходен сезон и имаме всички учредения да продължаваме да упражняваме още по-упорито и да се отнасяме допустимо най-професионално към тениса “ – сподели още трикратната шампионка на Ролан Гарос.

На въпроса каква е повода за спада във формата ѝ след шампионата в Париж, Швьонтек показа, че мъчно се е справяла с напрежението както на корта, по този начин и отвън него.

„ Спечелването на Ролан Гарос бе една от главните ми цели за годината и доста се веселя, че я реализирах. В женския тенис от доста време не се беше случвало някой да успее да отбрани купа на Големия шлем. Турнирът не бе по никакъв начин елементарен, защото бях под голямо напрежение. В първите мачове, въпреки съвсем постоянно да направлявах обстановката, усещах, че не играя най-хубавия си тенис. Знаех, че би трябвало да повиша доста равнището си в хода на шампионата, в случай че желая да печеля купата “.

„ Напрежението отвън корта също бе доста съществено. Това е една от аргументите да съм доста горда с този трофей, изключително когато си спомня мачовете против Хадад Мая и Мухова. Там се намирах в обстановки, където в действителност трябваше да покажа воля и се веселя, че съумях да го направя “.

Швьонтек ще се изправи против Клеър Лиу или Юе Юан на осминафинала във Варшава, а идната седмица ще се насочи към Канада за започващия на 7 август WTA 1000 шампионат в Монреал.
Tenniskafe.com · Странната седмица с клей, допинг скандал и неспортсменско държание
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР