Ига Швьонтек заяви, че е много оптимистично настроена преди започващия

...
Ига Швьонтек заяви, че е много оптимистично настроена преди започващия
Коментари Харесай

Швьонтек: Ще играя освободено, защото нямам какво да доказвам


Ига Швьонтек съобщи, че е доста оптимистично настроена преди започващия на следващия ден WTA 1000 шампионат в Торонто. Полякинята ще стартира от втори кръг, където чака Шелби Роджърс или Вероника Кудерметова. Това ще бъде второ присъединяване на Швьонтек в шампионата, откакто през 2019 година отстрани Айла Томлянович и Каролин Вожняки преди да загуби от Наоми Осака на осминафинала.

„Спомням си ясно шампионата в Торонто през 2019 година Когато погледна обратно към оня миг си давам сметка какъв брой дълъг път съм минала. По това време се пробвах да науча нещо ново на всяка подготовка и непрекъснато следях схемите и резултатите, с цел да схвана против кого ще играя и коя съперничка би могла да е прекомерно мощна за мен. Мачовете против Вожняки и Осака бяха тези, които ме накараха в действителност да допускам, че мога да реализира нещо огромно в този спорт“ – разяснява шампионката на Ролан Гарос на конференцията преди шампионата.

Последните седмици не бяха изключително положителни за Швьонтек. На Уимбълдън бе комплициран завършек на нейната серия от 37 следващи победи, след което отпадна на четвъртфинал на WTA 250 шампионата във Варшава, на който бе считана за изявен любимец. Полякинята обаче е сигурна, че тези неуспехи ще ѝ бъдат от изгода в дълготраен проект.

„Знам, че има доста тенисистки, чийто победни серии са по-дълги от моята, само че все пак съм доста горда от постигнатото през първата част от сезона. Мисля, че в този момент ще мога да играя по-освободено, защото нямам какво да потвърждавам. От друга страна обаче загубите постоянно те слагат напрегнат. И в двата случая обаче ще е по-добре да не мисля за предишното и да се приготвям по допустимо най-хубавия метод за това, което предстои“.

Швьонтек съобщи също, че съгласно нея е доста добре за тениса това, че младите тенисистки стартират да заемат все по-централна роля в Тура. „В момента се образуват съперничества, които ще следим в продължение на доста години. Страхотно е, че в Тура има по едно и също време опитни тенисистки, както и млади гении, които си пробиват път към челните позиции в ранглистата и заключителните етапи на огромните турнири“.

Световната №1 разкри, че са нея са значими освен резултатите, само че и това да се усъвършенства и да издига играта си на все по-високо равнище както в тактическо, по този начин и в техническо отношение.

„Не се съсредоточвам само върху това да надвивам. Паралелно се резултатите бих желала да продължа да модернизирам всеки един съставен елемент от играта си. След Ролан Гарос и Уимбълдън имах разполагаем много време за тренировки и се надявам, че в идващите няколко шампионата ще мога да приложа измененията, които с екипа ми взехме решение да внесем“ – приключи двукратната шампионка от Големия шлем.

Според предварителната стратегия на шампионата Швьонтек ще изиграе първия си мач в дневната сесия в сряда (10 август).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР