Ига Швьонтек победи Екатерина Александрова с 6:4, 5:7(3), 6:3 в

...
Ига Швьонтек победи Екатерина Александрова с 6:4, 5:7(3), 6:3 в
Коментари Харесай

Ига Швьонтек отстрани Екатерина Александрова на осминафиналите в Мадрид

Ига Швьонтек победи Екатерина Александрова с 6:4, 5:7(3), 6:3 в осминафинален мач от тенис шампионата от сериите WTA 1000 на клей в Мадрид.

Водачката в международната класация изненадващо позволи пробив още в първия гейм от дуела, само че изравни резултата за 4:4. Полякинята съумя да поведе в сетовете с нов пробив в самия завършек на частта.

Втората част бе най-оспорвана в срещата. 21-годишната Швьонтек поведе с 3:0, само че рускинята изравни за 5:5, като даже отрази мачбол. В тайбрека 28-годишната тенисистка реализира две серии от по три точки, с цел да изравни сетовете.

Ига Швьонтек завоюва две подавания при сервис на съперничката си в хода на третата заключителна част, като точно с пробив на нула постави точка на разногласието след 2 часа и 27 минути игра.

Got there in the end survives a shaky second set to overcome Alexandrova to reach her maiden quarterfinal in Madrid!
— wta (@WTA)

Със своята 23-а победа за сезона тя си обезпечи присъединяване на четвъртфиналите, където ще срещне Петра Мартич, която в профил Барбора Крейчикова с 6:3, 7:6(1).

В различен мач от деня №3 в света Джесика Пегула също реализира сложна победа над италианката Мартина Тревизан с 6:3, 2:6, 6:3 и по този метод си обезпечи дуел с Вероника Кудерметова.

По-рано международната №2 в женския тенис.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР