Идеята за мост, който да свързва Сицилия с континентална Италия,

...
Идеята за мост, който да свързва Сицилия с континентална Италия,
Коментари Харесай

Италия най-после започва да стои моста до Сицилия

Идеята за мост, който да свързва Сицилия с континентална Италия, съществува от епохи.   Още римляните първи са я предложили преди хиляди години, мечтаейки за сухоземна връзка сред Ботуша и Слънчевия остров.     Докато съществува Римската империя, мостът по този начин и не става факт, само че концепцията остава на дневен ред.   Континентална Италия и Сицилия в действителност са разграничени от Месинския пролив, свързващ Йонийско море на юг с Тиренско море на север.

В най-тясната си точка протокът е необятен 3,1 км, като от сицилианската страна се намира пристанищният град Месина, а от континенталната - калабрийският  Вила Сан Джовани.

През 2009 година съвсем се стига до реализацията на моста, само че през 2013 година планът е анулиран. Сега обаче по всичко наподобява, че той в действителност ще бъде издигнат, написа TimeOut.   Новият план за строителство най-сетне беше утвърден от държавното управление. За него от бюджета са отделени 11,6 милиарда евро и откакто бъде приключен, ще бъде най-дългият провесен мост в света с дължина от цели 3600 метра.

Според плана, теоретично оборудването ще може да издържи на земетресение с магнитуд 7,5 по Рихтер и ветрове със скорост 186 благи в час. 

Длъжностните лица допускат, че той ще бъде приключен едвам през 2030 година

Дотогава, напредването ще продължи да се реализира по старомодните способи.

Самолетът и фериботът са най-разпространените способи за прекосяване през Месинския пролив, макар че можете да се възползвате и от трен от Сицилия непосредствено до Рим и Неапол, който се качва на личен ферибот.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР