Идеята да се сключи меморандум с компания, която е финансов

...
Идеята да се сключи меморандум с компания, която е финансов
Коментари Харесай

Проф. Георги Касчиев: Меморандумът с "Джемкорп" е подписан без всякакво съгласуване с Министерството на енергетиката

Идеята да се подписа меморандум с компания, която е финансов медиатор, има офшорни сдружения, чийто сътрудник е американска компания с ръб, формиран от пенсионирани генерали и адмирали, е странна. Това съобщи в ефира на " България ON AIR " специалистът по нуклеарна сигурност проф. Георги Касчиев.
 
" Меморандумът е подписан без всякакво координиране с Министерството на енергетиката. За всичко беше цялостна изненада. Не е изключено до скоро във ведомството да не са имали никаква информация за това по какъв начин в преговаряно ", разясни той.
" Опората на нашата енергийна сигурност са въглищните ТЕЦ-ове, до момента в който нуклеарната ни енергетика е мощно уязвима ", заключи проф. Касчиев.
 
" Идеята в Плана за възвръща и резистентност да бъде включен 1 гигават слънчеви мощности, голямо количество акумулатори и цех за тяхното произвеждане ми намирисва на лобизъм. Не желая да споделям корупция. Това да се унищожат мините е безумство в сегашната действителност ", акцентира и Явор Куюмджиев.
 
Предходният кабинет е поел ангажимент за намаляването на въглеродните излъчвания с 40% по отношение на равнището през 2019 година
 
" Това значи, че към днешна дата би трябвало да си понижим производството на електрическа енергия от въглищните централи с 60%, което значи понижаване на работата на мините и увеличение на цената на въглищата. Освен това, ще се понижи опцията да изнасяме ", установи той.
 
Куюмджиев заключи, че в случай че ТЕЦ-овете бъдат спрени, всички страни към нас " ще угаснат ", защото сега " България е стожер на енергетиката в цяла Източна Европа ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР