Идеята, че проф. може да обедини дори академичната общност, за

...
Идеята, че проф. може да обедини дори академичната общност, за
Коментари Харесай

Денков: Идеята, че Герджиков може да обедини дори академичната общност, е най-малкото спорна

Идеята, че проф. може да сплоти даже академичната общественост, за мен е най-малкото противоречива. Това сподели служебният министър на образованието проф., представен от БГНЕС.

" Има две неща, които ме тормозят. Едното е, че в публичното пространство останаха отворени доста въпроси, свързани и с това по какъв начин се обезпечават функционалностите на страната като разделяне на управляващите, по какъв начин се изразходват обществените средства, посредством публични поръчки и наддоговаряне над договорите, по какъв начин се реализират ремонтите и строителството през едни компании, които наподобяват като компании касички. Всички тези въпроси останаха. Какво вършим с служителите на реда, които биха студентите под колоните на Министерски съвет? Те не са изчезнали. Всеки, който се яви, няма значение кой е, като претендент на партиите, които ръководеха страната в същото време, той би трябвало да отговори на тези въпроси, те не могат да се скрият зад тила му. Второто, което ме тормози е, че  опитът да се показа, че този претендент е претендент на цялата просветителна и научна система не е правилен. Аз съм част от тази просветителна система, знам какъв брой доста преподаватели и учители, и ректори в това число, и преподавателите във висшите учебни заведения имат проблем с тези въпроси, те желаят да чуят отговорите. Така че концепцията, че той може да сплоти даже академичната общественост, за мен е най-малкото противоречива “, сподели проф. Денков.
 Проф. Анастас Герджиков подготвен да сплоти хората и нацията, а не политиците Проф. Анастас Герджиков подготвен да сплоти хората и нацията, а не политиците
" За мен в действителност е чест и горделивост да застана пред вас. Приех тази номинация, тъй като имам вяра, че всеки от нас би трябвало да заплати цената, к...

На въпроса какво счита за него като експерт, министърът бе безапелационен, че той е доста добър експерт, доста добър ректор. „ Ние сме работили дружно по доста въпроси. Както споделих, аз не чаках да се яви човек от академичната общественост в тази позиция “, уточни проф. Денков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР