Идеалната приказка за лека нощ е дълга 8,6 минути, в

...
Идеалната приказка за лека нощ е дълга 8,6 минути, в
Коментари Харесай

В идеалната приказка за лека нощ има дракон, фея и магьосник

Идеалната приказка за лека нощ е дълга 8,6 минути, в нея има змей, самодива и вълшебник, а действието се развива в палат. Британско проучване, обхванало 2000 родители и децата им, сподели, че мнозина комбинират класиките с тематики от холивудските ленти, с цел да забавляват наследниците си.Всеки десети обаче се тормози от креативните си умения. Половината от децата държат разказвачът да се вживява в приказката и да трансформира гласа си за другите герои. 25% от дребните доста държат на изиграването.

 Децата споделят, че им е прелестно когато има нещо ужасно, само че да е за малко и любимецът им най-после да победи силите на злото. Щастливият край е доста значим. Повечето не обичат любовните истории и избират фантастичното.

 През август и септември е най-трудно на родителите да накарат децата да си легнат. Те се оплакват, че ваканцията, както и по-дългите дни, трансформират основаните положителни привички. Много подходящо преди началото на образователната година е още веднъж да бъде избран подобаващ час за лягане. Четенето на приказка за лека нощ доста оказва помощ за това. Децата обичат познатите класики и щастливият край ги успокоява за по-добър сън.

Инфо: www.roditeli.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР