Ибинг Ву със сигурност няма да забрави датата 12 февруари

...
Ибинг Ву със сигурност няма да забрави датата 12 февруари
Коментари Харесай

Ву: Важното за мен е, че направих нещо историческо за Китай


Ибинг Ву сигурно няма да не помни датата 12 февруари 2023 година, като по този метод стана първият представител на своята страна, печелил купа в Тура. От през днешния ден Ву е №53 в ранглистата, което значи, че се е изкачил с изумителните 1121 позиции за една година.

Подобно на доста тенисисти, Ву в началото се насочва към различен спорт – бадминтона, който е много известен в Китай. Впоследствие обаче, на родения в Ханджоу състезател му се наложило да промени решението си, защото мрежата за бадминтон била прекомерно висока за него.

„ Мисля, че най-важното в тази ситуация не е фактът, че завоювах купа, а това, че направих нещо историческо за страната си. С сходни триумфи можем да вдъхновим идващото потомство. Сега обаче мисля единствено за идващите шампионати. Чувствам се добре физически, нямам самообладание да се върна на корта и съм сигурен, че ми предстоят още доста хубави моменти “ – сподели китаецът в изявление за уеб страницата на ATP.

„ През годините прекосих през доста тествания като травми и други сложни интервали. Мисля, че повода в този момент да съм по-спокоен на корта е, че си имам вяра повече. Показвам на съперниците си, че в случай че желаят да ме победят, ще би трябвало да положат съществени старания. Разбира се, изпитвам и подозрения, защото предходната година претърпях интервенция, след което част от рехабилитацията не мина по проект и възобновяване лиши повече време от предстоящото. Имаше миг, в който не бях сигурен дали въобще ще играя още веднъж. Преживяното обаче ме научи на доста неща. Мисля само за тенис и се любувам на играта доста повече, в сравнение с преди. Трудя се старателно както на корта, по този начин и във фитнеса и съм сигурен, че упоритата ми работа ще продължи да се отплаща “ – добави Ву.

Шампионът от Далас не пропусна да отдаде дължимото на своя екип след вчерашния успех. „ С треньора ми Херардо Аскура се виждаме и беседваме съвсем всеки ден. Той ми дава доста потребни препоръки и работата с него е наслаждение. Трябва да загатна и моя физиотерапевт Дейвид, с който работим единствено от седмица, само че все пак връзката посред ни е чудесна. В Китай също има хора, които ме поддържат непрекъснато и ми обезпечават най-хубавите условия. Благодарен съм и на фамилията си, което не съм виждал към този момент повече от година, защото здравната обстановка в Китай към момента е тежка и е мъчно да пътувам до дома. Сигурен съм, че са стояли будни и са гледали мачовете, най-много майка ми и дядо ми. Те постоянно си водят бележки и ми дават препоръки “.

На въпроса какви са заниманията му отвън корта, китаецът отговори, че обича видео игрите и музиката, както и че е обожател на баскетбола и обичаният му състезател е Кевин Дюрант.

„ Започнах да виждам NBA през 2011/2012. Това беше сезонът, в който Дюрант, Хардън и Уестбрук играха в Оклахома и стигнаха до Финалите, където изгубиха от Маями на Леброн Джеймс. Това са първите ми мемоари от NBA. Баскетболът стана доста известен в Китай с помощта на Яо Минг. Той е същинска легенда. Веднъж участвахме в едно рекламно събитие дружно и се снимах с него. Яо е даже по-висок от Джон Иснър (смее се). Когато застанеш до него, наличието му е в действителност внушително. В момента одобрявам най-вече Дюрант, тъй като освен е надарен състезател, само че е доста готин отвън игрището. Рядко демонстрира страстите си, не е купонджия и е доста порядъчен. Бих желал да бъда като него. Той не приказва доста, просто прави нещата по своя метод. Това доста ми харесва “.

В умозаключение Ву бе запитан кое е нещото, което почитателите мъчно биха предположили за него.

„ Мога да сготвям и ставам все по-добър. Всеки ден виждам кулинарни излъчвания по малкия екран. Харесва ми да подготвям необикновени неща. Готвенето ми оказва помощ да се успокоя, когато съм самичък у дома след подготовка. Това е нещо, което можеш да правиш даже когато си изтощен. Доставя ми огромно наслаждение. Ястията не постоянно се получават по най-хубавия метод, само че даже в тези случаи се любувам на процеса “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР