И украинската, и руската армия изпитват промени в настроението, макар

...
И украинската, и руската армия изпитват промени в настроението, макар
Коментари Харесай

Британските военни за фронта в Украйна: Упадък на бойния дух

И украинската, и съветската войска изпитват промени в настроението, въпреки че те се демонстрират по друг метод. Темата за моралният дух е централна в ежедневното резюме по положението на войната в Украйна на Британското министерство на защитата по данни на разследващи информации.

Колебанията измежду украинските военни английското разузнаване изяснява с продължителните тежки боеве край Северодонецк - има случаи на дезертиране измежду украинските военни,

През последните седмици зачестяват и отводите на съветски военнослужещи от цели елементи да вземат участие в бойни интервенции, приказва английското разузнаване.

Освен това в съветските въоръжени сили не престават да се разпалват спорове сред бойците и техните командири, от време на време с потребление на оръжие.

Сред аргументите за деморализацията на съветската войска се показват неприятното управление, слабата ротация на частите, огромният брой жертви и неприятната логистика.

Освен това задачите и дилемите, които съветските управляващи се пробват да реализират вследствие на тази война, остават неразбираеми за доста военни.

И Институтът за проучване на войната (ISW) също по този начин приказва, че съветската войска продължава да се сблъсква с проблеми, свързани с военния морал и дисциплината. За да създадат това умозаключение, специалистите се базират на прихванати телефонни диалози, оповестени от Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР