И така, според данни на Министерството на отбраната на Русия,

...
И така, според данни на Министерството на отбраната на Русия,
Коментари Харесай

Десакрализирането на чудотворното оръжие: За механизма на психологическата компенсация на несъществуващите украински победи

И по този начин, съгласно данни на Министерството на защитата на Русия, чиято информация към момента не е опровергана даже от най-всезнаещите блогъри, „ персоналната сметка “ за загубите на американските MLRS /РСЗО/ M-142 HIMARS все още е следната.

ТАСС оповестява: „ В интервала от 5 до 20 юли с високоточни наземни и въздушни оръжия бяха унищожени четири пускови установки и една транспортно-зареждаща машина от създадените в Съединени американски щати и доставени в Украйна ракетни системи за залпов огън /РСЗО, MLRS/ HIMARS, цитирайки формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Пак по неговите думи, „ две пускови установки са премахнати в региона на Малотарановка, още една HIMARS и една транспортно-зареждаща машина - в региона на Красноармейск, четвъртата пускова установка - в източните околности на Константиновка, ДНР. “

Лесно е да се пресметна, че от осем американски РСЗО от този вид, доставени в Украйна, четири (50 процента) са унищожени за две седмици. Което е доста неприятна вест за членовете на " сектата на Свидетелите на Св. Хаймарс ", които са толкоз доста измежду " специалистите по всичкология ".

Ще кажа повече. Такъв % на загубите за подобен къс интервал на присъединяване на тази военна техника във военните дейности доста надвишава общоприетите загуби на въоръжените сили на Украйна за други типове тежка военна техника, в това число MLRS от руските модели, за съвсем целия интервал на СВО.

От една страна, това демонстрира високата успеваемост на откриването на американски бойни машини от всички типове разследващи средства, с които разполагат въоръжените сили на Руската федерация - от сателитни и радиотехнически до военни и разузнаване под прикритие.

От друга страна, този факт демонстрира, че съветското министерство на защитата не си хаби на вятъра думите. На 18 юли организация ТАСС заяви: „ Армейски военачалник Сергей Шойгу <...> инструктира командващия (групата „ Восток “ на Водоснабдителна система на РФ. – Ред. ) предпочитано да унищожава с високоточни оръжия вражеските ракетни и артилерийски оръжия с огромен обхват на деяние, от които се обстрелват жилищни региони на обитаеми места в Донбас и се

правят умишлени палежи на полета с пшеница, както и хранилища със зърно ”

Следващият пакет от американска военна помощ за режима в Киев, който беше разгласен на 8 юли, също ще включва съоръжения M-142 HIMARS: „ Съединените щати ще изпратят военна помощ на Украйна за 400 милиона $. Ще прехвърлим още четири MLRS HIMARS на украинската страна в допълнение към тези осем, които към този момент са изпратени в Украйна “, цитират американските медии почитан (неназован) чиновник на Пентагона.

Като се има поради фактът, че ловът на Hymars в светлината на инструкциите на министъра на защитата на Руската федерация най-вероятно ще стане още по-амбициозен, може да се предвижда, че междинният % на заличаване на тези MLRS - 50% за две седмици - ще продължи да се поддържа.

И колкото повече Hymars ще бъдат импортирани в Украйна, толкоз по-голяма ще бъде опцията за тяхното разкриване и заличаване. Руснаците се учат бързо.

В тази връзка са любопитни желанията на водачите на киевския режим, които са измежду първите, записали се като очевидци на гореспоменатата фракция, защото виждат в „ Хаймарс “ психическа симулация на несъществуващите победи.

Украинският министър на защитата Олексий Резников сподели на 19 юли: " Започнахме да използваме ракети за HIMARS и M270 MLRS с обхват от 80 км, само че доказахме на нашите сътрудници, че можем да ги използваме икономично и тъкмо. Руските войски започнаха да се придвижват по-далеч от нашите позиции, тъй че имаме потребност от ракети с по-голям обхват - над 100, над 150 км, с цел да ги обстрелваме и да сме по-ефективни.

По мнението на Резников, " за дейно контранастъпление " Украйна ще се нуждае от " най-малко 100 [HIMARS и M270 MLRS], които могат доста да трансформират картината на бойното поле ".

Легендарната непросветеност по военните въпроси на този несъвършен киевски юрист стана публично притежание, откакто той изложи в скорошно изявление пред западни медии незабавната потребност на Украйна от норвежки зенитно-ракетни системи NASAMS. И когато публицистите го попитаха за какво смята, че са толкоз положителни, той просто призна, че няма визия за това. Като че ли смята, че това не е негова работа.

Така е и с Hymars. Резников просто чете буквите, написани там на лист хартия, без да схваща нищо в думите, които са формирани от тези букви.

Затова ние ще поемем непостижимата за Резников работа да разбираем на украинската общност, че нито 100, нито даже двеста РСЗО М-142 HIMARS няма да спасят режима в Киев. Просто тъй като съгласно статистиката, половината от тях ще бъдат унищожени през първите две седмици, а останалите 50% през идващите 14 дни.

И това е скромна оценка. Всъщност всичко може да се случи още по-бързо и неизбежно. И американската войска, при такива темпове на нейното „ демилитаризиране “ в Украйна, скоро може би няма да има с какво да води война с Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР