И така, празниците отминаха и този омразен период от време,

...
И така, празниците отминаха и този омразен период от време,
Коментари Харесай

Депресията по празниците хваща само работохолиците

И по този начин, празниците отминаха и този ненавиждан интервал от време, когато нищо изключително не се случва – няколко дни преди Коледа до няколко дни след Нова година. Работохоликът във вас го мрази; дългата празнина сред празника и началото на януари ви кара да се чувствате тревожни и безсилни. Нервите ви треперят и се чувствате отговорни. Раздразнението и може би известна меланхолия се появяват, до момента в който разочарованието ви нараства.

Нека си го кажем: работохолиците не се оправят добре с почивките. Особено наложени ваканции, дарове и празненства... смут!
Работохолизмът е нездравословен и за кариерата
Работохолизмът е гибелен освен за здравето на чиновниците, само че и за достиженията им в службата, откриха италиански учени, представени...
Прочети повече
И по този начин, какво можете да извършите?

Едно от най-хубавите неща, които можете да извършите в тази обстановка, е да се справите с това дълготрайно възприятие за виновност, дебнещо в задната част на мозъка ви; онази виновност, която ви кара да работите толкоз доста. Постигането на консенсус със себе си може да бъде полезно; пробвайте да сключите преференциална договорка, поработете нещо дребно, с цел да си простите почивката...

Това е обвързвано с сериозна задача: преструктуриране на обстановката. Вместо насилствената отмора, която празниците съставляват за вас, пробвайте да ги преформулирате като идеална опция да се презаредите за напъните през идната година и по този начин да избистрите мозъка си. Отдалечаването от планове може да ви донесе времето, належащо за придобиване на нова вероятност, което пък води до вземането на по-добри решения и по-ярки хрумвания. Всички знаем, че неуспехът е наш враг; почивката може да се употребява като съвършен късмет да го успехите и да започнете годината мощно.

Друга изгода от префокусирането на вашето отношение, с цел да избегнете прегаряне, е да се възползвате от опцията да подобрите връзките с околните си. Младежите ще бъдат отвън учебно заведение, а възрастните евентуално ще работят по-малко, в случай че въобще работят сред Коледа и Нова година. Проучване след изследване демонстрира, че здравето на взаимоотношенията с околните ни има голямо въздействие върху нашето прочувствено и физическо благоденствие. Възползвайте се от шанса да прекарате времето си с тези, които обичате, и започнете годината с по-здрава и сполучлива връзка.
Депресия след празниците? Има лек
Обичате зимните празници не просто тъй като са дълги, вкусни, ароматни, изпълнени със ски и спа завършения, фойерверки, ароматни срещи и...
Прочети повече
Така че не се отчайвайте по време на почивката, работохолици. Тя съставлява златна опция за по този начин нужното наново свързване с обичаните хора, презареждане на мозъка и тялото и преосмисляне на хрумвания от всевъзможен мащаб. Всички тези действия могат да обезпечат голям подтик на вашето прочувствено и физическо благоденствие. И това е страховит план, върху който да се концентрирайте при започване на Новата година – поставете си провокации и ги изпълнете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР