И така хапка по хапка всички рогчета изядохмеНеобходими Продукти● брашно

...
И така хапка по хапка всички рогчета изядохмеНеобходими Продукти● брашно
Коментари Харесай

Рогче-хапка

И по този начин хапка по хапка всички рогчета изядохме

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● квас - 1/2 кубче
● прясно мляко - 300 мл топло
● вода - 200 мл. топла
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 с.л.
● яйца - 1 бр.
● олио - 2 - 3 с.л.
● масло - 40 г

За плънката


● яйца - 3 бр.
● извара - 150 г
● сирене - 200 г
● магданоз - 1/2 връзка
● сол - 1 щипка

Начин на подготвяне

В купа слагаме маята дружно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая).

Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята и разбъркваме. В огромна купа пресяваме брашното и изсипваме течната примес. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути.

Правим плънка, като разрушаваме яйцата със сиренето и изварата. Измиваме и режем на ситно. Добавяме магданоза в плънката. Поръсваме с малко сол и разбъркваме.

Тестото разделяме на две елементи, като едната е по-голяма. Разточваме първо огромната топка с по-голям диаметър от тавата, която ще употребяваме. Мажем с олио тавата и слагаме първия лист.

Изсипваме цялата плънка и разпределяме отмерено върху тестото. Разточваме и втората част от тестото и с нея покриваме плънката. Притискаме леко крайчетата на тестото. Оставяме да втаса на топло.

Разделяме на дребни продълговати рогчета. Мажем с разрушен жълтък и слагаме от горната страна на няколко места масло. Печем до подготвеност в авансово загрята фурна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР