И политиците, и избирателите показаха относителна адекватност, някои по-относителна, други

...
И политиците, и избирателите показаха относителна адекватност, някои по-относителна, други
Коментари Харесай

Проф. Георги Каприев: И политиците, и избирателите показаха относителна адекватност

И политиците, и гласоподавателите демонстрираха относителна адекватност, някои по-относителна, други по-малко. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ проф. Георги Каприев.

„ Притеснително е, когато нещата вървят добре, тогава ние се пускаме в една рутина, и нещата вървят, и това се отнася и за персоналния живот, и за обществения, само че като пристигна скъсването на този опит, се задава въпросът за основата – коя ще е онази основа, на която да стъпим, с цел да предприемем нерутинни дейности, каквито обстановката изисква. Още Аристотел приказва за това и всички умни политици след него са се придържали, тъй като приказва за общото богатство. Когато ние, колкото и да е най-малък консенсусът кое е общото ни българско богатство и когато седнем и стъпим на тази база, и кажем – това не се пипа, с цел да работим за богатството на всички – тогава имаме естествена среда “.

Ние сме в злополука, а не в рецесия на антропологическото, добави той.

„ Тези хора имат една огромна тежест, с която би трябвало да се оправят – имам искрица вяра, че те въпреки и по сложния метод стартират да схващат какво им следва – да се откри този дребен консенсус за общото богатство, върху който да се стъпи. Непременно би трябвало да се образува държавно управление въз основата на тези точки, към две, може би малко повече, към 10 – без оглед на бои и цветове. Една от партиите сама реши, че не може да се включи в сходно деяние – за ГЕРБ приказваме. Те видяха, че не са способни на такова нещо – в тяхното политическо несъзнавано стои концепцията, че те са неспособни на сходни деяние и се самоотстраняват. Останалите, които имат кураж да се заемат с сходно нещо, би трябвало да го създадат и тук отговорността върху първата партия – Има Такъв Народ, е голяма “, сподели още професорът.

„ Аз не съм политик и не съм в политическата процедура, имам лукса да следя нещата в профил и нещата ми наподобява, че това и цялата история към прокуратурата и фигурата на основния прокурор са резултати от една доста тежка обстановка, в която се намираме.

Преди година и половина си разреших да кажа - Да пази Господ хора с моята професионална подготовка да станат забавни за всеобщия фен и за медиите. Сами се докарахме дотук. Имам поради, че от много време насам, от 10 години, към срутва, в който се намирахме, се добави и коронакризата, коронапаниката. Такива като мен влизат в всеобщото внимание, когато тази рецесия потегля да клони към злополука, ние ставаме значими в съзнанието си, когато отиваме към срив.

Отиваме към злополука, тъй като се оголиха големи проблеми на човешкото в България, а тя е и общоевропейска и международна тази рецесия, само че при нас стана мъчително.

Разпаднаха се неща, които ние си въобразявахме, че притежаваме като полезности, които не подлежат на коментар.

Те са анулирани – да вземем за пример свободата на индивида, достолепие, чест, неговата лична еднаквост. Те се нарушават и в икономическия ред, и в обществения и в политическия ред и това, което виждаме като политическа обстановка след изборите са признаци на всичко това, за което приказваме “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР