И днес ни очаква слънчево време, в комбинация със слаб

...
И днес ни очаква слънчево време, в комбинация със слаб
Коментари Харесай

Слънчевото и горещо време остава и през следващите дни

И през днешния ден ни чака слънчево време, в композиция със слаб вятър от север-северозапад, в източните региони от югоизток. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места основно в планинските региони ще превали.

Максималните температури ще са сред 35° и 40°, в София - към 35°, като в цялата страна е издадено предизвестие от първа и втора степен за рисково високи температури, което ще остане в действие и през утрешния ден, когато също ще бъде доста слънчево и горещо. Максималните температури ще останат без основна смяна, спрямо през днешния ден - сред 35° и 40°, в София - към 35°. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до сдържан вятър от юг-югоизток.



И край морския бряг ще бъде слънчево и топло с температури сред 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Много слънчеви часове и в планините. Преди обяд ще духа до сдържан, най-вече северен вятър, а след обяд ще стартира да се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са с градус – два по-високи от днешните – сред 23 и 28 градуса.

В четвъртък ще се задържи слънчево, като се изключи Северна България и планините, където ще превали и прегърми. В петък и събота ще бъде слънчево и доста горещо с оптимални температури сред 35° и 40°. В неделя се чака леко захлаждане - дневните стойности ще се намалят с 3-4 градуса. Не са изключени и изолирани валежи на обособени места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР