И днес близо 140 военни помагат на пострадалите от Карловско.

...
И днес близо 140 военни помагат на пострадалите от Карловско.
Коментари Харесай

Близо 140 военни и днес са в помощ на пострадалите от Карловско

И през днешния ден близо 140 военни оказват помощ на потърпевшите от Карловско. След премахване на вредите от публични здания и улици в засегнатите от наводненията места в селата Слатина, Каравелово и Богдан , близо 100 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и 40 военнослужещи от авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово от състава на Военновъздушни сили отстраняват следствията от бедствието в частни домове на самотни хора, в съгласие с общински координатори.

Същевременно координаторът на локалния спешен щаб в Каравелово прикани за помощ, заяви Българска национална телевизия. Пострадалите фамилии първоначално не престават да имат потребност от доброволци за разчистването на тиня и отпадъци от дворовете. Тъй като детската градина в Каравелово също е потърпевша, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще стартират образователната година. В самата детска градина в селото има потребност от 20 кревати, както и маси, столове и играчки.
 Над 100 военни не престават да борят водното злополучие в Карлово
Над 100 военни не престават да борят водното злополучие в Карлово

В село Богдан подпомагане оказват 47 военни от Военновъздушни сили

Имаме потребност и от нова самодейност поради многото зачестили обири и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - наложително локални поданици, които да патрулират вечер с полицията, тъй като могат доста по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора.

Той разясни, че към този момент има храна, само че скоро ще трябват още доставки - на вода, консерви, спално долни дрехи, възглавници, матраци. Голяма е потребността и от нови облекла, чорапи и обувки.
 Не се чакат нови превалявания в наводнените села до Карлово
Не се чакат нови превалявания в наводнените села до Карлово

Предстои горещо време и това допуска развиване на бактерии в региона на наводненията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР