И Чехия обмисля да отмени някои ограничения, съобщава „Политико“, позовавайки

...
И Чехия обмисля да отмени някои ограничения, съобщава „Политико“, позовавайки
Коментари Харесай

В Чехия въвеждат умна карантина вместо строгите мерки

И Чехия обмисля да анулира някои ограничавания, оповестява „ Политико “, базирайки се на Чешката телевизия. По-рано Австрия разгласи, че от другата седмица стартира последователно отваряне на магазините.

Чешката телевизия осведоми, че някои магазини в страната, които са затворени три седмици, може да отворят порти най-рано от четвъртък, в случай че се придържат към осъществяване на прецизни хигиенични правила.

Властите могат да анулират и други ограничавания с налагането на система „ интелигентна карантина “ в страната.

При тази система ще се употребяват данните от мобилните телефони и дебитните и кредитни карти на тези лица, които са с позитивен резултат за ковид за разкриване на хора, които може да са се заразили при контакт с носителя на ковид.

Използването на данните ще зависи от единодушието на лицето.

Въпреки че здравното министерство заяви тази заран, че още 10 души са умряли от ковид, продължава да пада броят на инфектираните с вируса. Министерството разгласи на уеб страницата си, че 115 случая са доказани през последните 24 часа при 4710 проби – това съставлява 2,45%.

За съпоставяне от началото на здравната рецесия в Чехия този % е 5,4 на 100, като се основава на 85 014 теста и общо 4591 доказани случая. Починалите се усилиха до 72 души.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,13 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 63 000. Регистрирани са случаи в 207 страни и територии. Данните на Университет „ Джон Хопкинс “ демонстрират над 1,28 млн. случая и над 70 000 умряли в 183 страни, възстановили са се повече от 265 000.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР