Войници от 110-а отделна механизирана бригада на Украйна свалиха руски

...
Войници от 110-а отделна механизирана бригада на Украйна свалиха руски
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна свали руски Су-25

Войници от 110-а обособена механизирана бригада на Украйна смъкнаха съветски изтребител Су-25 в Донецка област на 4 май, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание.


Русия прави интензивни офанзиви в голям брой сектори на източния фронт, който обгръща огромна част от Донецка област, откакто през февруари завладя град Авдеевка. Москва реалокира фокуса си към Часив Яр, който евентуално отваря пътя за по-нататъшни настъпления в района.

Су-25 се употребява за обезпечаване на непосредствена въздушна поддръжка на съветските войски на земята.

" Добре свършена работа. Благодаря на всички наши бойци на фронта, които извършват бойни задания на бойните постове ", съобщи Зеленски.

Според Генералния щаб на Украйна общите загуби на Русия по време на тоталната война възлизат на към 348 самолета и 325 хеликоптера.

Данните на Генералния щаб не могат да бъдат тествани по самостоятелен път.

Зеленски уточни, че в границите на едно денонощие Русия е употребила против Украйна осем ракети от разнообразни видове и е хвърлила близо 70 управляеми авиационни бомби върху гранични селища и позиции на фронта.

Главнокомандващият Олександър Сирски и началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов са уведомили Зеленски за " дейностите на съответни елементи в съответни региони " на фронта.

" В момента сме наясно с всички аспекти на обстановката ", сподели президентът.

Руските сили се пробват да напреднат в секторите Лиман, Бахмут, Купянск, Новопавливка и Авдеевка в източната част на Украйна, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР