И бургаския Общински съвет се присъедини към общините, които ясно

...
И бургаския Общински съвет се присъедини към общините, които ясно
Коментари Харесай

Югокомунистическа Македония няма място в ЕС! С декларация ОбС в Бургас призова парламентът да не предава България

И бургаския Общински съвет се причисли към общините, които ясно споделят „ НЕ “ на рухването на ветото за скопските фалшификатори
33-ото съвещание на Общинския съвет в Бургас стартира с докладна, касаеща геополитическа тематика – участието на Македония в Европейски Съюз. Тя бе импортирана изключително (входирана е в края на вчерашния работен ден в деловодството на Общински съвет, б.а.) и с гледище да стане първа точка в дневния ред, оповестява „ “.

Предложението бе на двамата общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация – Георги Дракалиев и Николай Стоянов, които влязоха в локалния парламент като част от листата на ГЕРБ, само че в края на предходната година се отделиха и.

Колегите им в Общински съвет без възражения одобриха докладната с 43 гласа „ за “ и единствено 1 „ въздържал се “.

Дракалиев изчете от трибуната текста на декларацията, с която се приканва Народното събрание да не позволява повдигане на ветото за Европейски Съюз на югозападната ни съседка. „ След десетилетия на насаждан антибългаризъм, репресии и гонения над хората с българско съзнание в Македония, целенасочената замяна на история и македонска агитация ставаме очевидци на нещо още по-опасно. А точно – всички изявления на министър-председателя ни сочат, че държавното управление е на път да съобщи националния интерес в Македония “, написа в декларацията, която приключва със следния текст: „ Призоваваме да не бъде допускано национално изменничество, което българския народ няма да елементарни “.

Общинските препоръки в доста български градове също гласоподаваха сходна декларация, призоваваща Народното събрание да не отстъпва от справедливите български претенции и да не предава паметта на стотиците хиляди български патриоти, дали живота си за Македония. Отдавна в българското общество се приказва, че демократичният ни министър председател Кирил Петков е заречен повдигане на ветото на нереформираната Македония. Известно е, че за либералите понятията като Родина, национализъм, обич към отечеството, отбрана на националните ползи са старомодни и отживели понятия и за тях те нямат никаква стойност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР