Хумус - неустоимият продукт от Близкия изток е любимо ястие

...
Хумус - неустоимият продукт от Близкия изток е любимо ястие
Коментари Харесай

Здравословен ли е наистина хумусът?

Хумус - неустоимият артикул от Близкия изток е обичано ядене за доста хора по света и известността му нараства от ден на ден.

Колкото и да обичаме да ядем тази вкусна паста от нахут и тахан с малко зехтин, лимонен сок и чесън, желаеме да сме сигурни, че не е нездравословна.

Добрата вест за всички е, че апетитният хумус е много здравословно ядене с доста изгоди. Разбира се, уловката е, че рецептата би трябвало да остане достоверна - без странни калорични добавки, и да поднесете потребния дип с пресни зеленчуци.

След като установихме, че ливанският кулинарен любимец е здравословен, дано преминем към частта по какъв начин тъкмо е потребен хумусът за нашето тяло.

Хумусът е потребен за храносмилането

Хумусът оказва помощ за храносмилането и поддържането на чревното здраве.

Първото и най-важното - главната съставна част на хумуса е нахут. Той е страховит източник на фибри, които вършат хумуса превъзходен за храносмилателната система. С тази храна във вашата диета червата ви могат да се отърват от нездравословните бактерии, като в същото време се предизвиква растежът на бифидобактерии, което, от своя страна, носи извънредно доста изгоди.

Хумусът засища за дълго

 Хумус

Оставя ви да се чувствате пълноценно нахранени и сити. Мечта на доста хора е да ядат храна, която освен е здравословна и вкусна, само че и ги защищава от преяждане. Е, хумусът е цялостен с фибри и протеини, които ви карат да се чувствате бързо сити. В допълнение, нахутът в хумуса оказва помощ при разграждането на въглехидратите и забавянето на усвояването им в червата. Това значи, че кръвта ви ще получава захар постепенно и устойчиво.

Диетичните фибри покачват равнищата на холецистокинин, които ви кара да се чувствате сити, като в същото време понижават равнищата на грелин, виновен за това, че се чувствате гладни. Това води до контролиране на тежестта. Според изследване хората, които употребяват хумус постоянно, са по-малко склонни да наддават тегло - с към 53%.

Хумусът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства

Сега, дано забележим какво оферират другите съставки в хумуса като микс за нашето здраве. Като начало, зехтинът, който е съществена съставна част в хумуса, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което се оказва отлично за здравето на сърцето. Освен това таханът, който е друга съществена съставна част в хумуса, оказва помощ при тип инфектиране, което може да аргументи артрит. И най-после, нашата звездна съставна част - нахутът, е прочут с това, че понижава кръвните маркери при възпаления, като способства за по-добро здраве като цяло.

Хумусът е с висока хранителна стойност

 Ползи от Хумус

Органичен, без глутен и млечни артикули, хумусът е цялостен с желязо, витамин В, фосфор и фолиева киселина. Тази съразмерност оказва помощ за понижаване на риска от рак, сърдечни болести и предотвратява анемията. Хранителните субстанции, които получавате от всяка съставна част на хумуса, също способстват за повишение на общите ви енергийни равнища.

Всичко това са задоволително доста аргументи да добавите хумус към вашата диета. А в случай че желаете още потребни и свежи хрумвания, може да приготвите и вкусни неща с нахут като:

- чорба с нахут;

- салати с нахут;

- разядки с нахут.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР