Художественият експеримент Мехури, издишване на фотографа Нели Гаврилова ще бъде

...
Художественият експеримент Мехури, издишване на фотографа Нели Гаврилова ще бъде
Коментари Харесай

В художествен експеримент: Фотографка снима потопени във водата хора

Художественият опит " Мехури, издишване " на фотографа Нели Гаврилова ще бъде показан в Мексиканската къща  от 10 до 29 ноември. Откриването е в петък в 18 ч. Изложбата наблюдава реакциите на потопени във вода хора и документира мига на внезапно издишания от тях въздух.
Прочетете още
" Сливането на въздуха и водата основават странни приказни сюжети, една сюрреална бълбукаща приказност от цветни мехури в която всичко е непредсказуемо.Именно тук,  в това  нетипично  и лимитирано от мен пространство, действието  за секунди доближава кулминационна точка. Реакциите са непредвидени и непредсказуеми. Някои от участниците реагират философски с  подигравка и подигравка, като че ли застинали във вихъра на  детските илюзии… Други,издишвайки, се борят с границите на личното си схващане, изхвърляйки с облекчение  страховете си в безкрая на водата, а тя е всичко, което сме и което не сме. Издишаният облак въздушни мехури е изчистеният вид на алтернативата на днешния живот. Мехури, цялостни с цветни сънища и задоволство,  или с невъзможни биткии посредствена отмалялост. Инсценирана действителност, в която човешката същина има опция да се допре за момент до осъзнаването какъв брой би коствало да бъдеш свободен. Макар и в различен свят ", споделя за плана Нели Гаврилова.

Нели Гаврилова е едно от водещите имена в актуалната артистична снимка. Нестандартни решения, съвършено притежаване на композицията, безапелационен занаятчия в портретната и актовата снимка. Автор е на 21 независими фотоизложби в България и чужбина. Нейни фотографии са благосъстоятелност на Национална художествена изложба - София, Градска художествена изложба - Пловдив, както и на разнообразни частни сбирки. Носител е над 20 влиятелни награди от национални и интернационалните биеналета и състезания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР