Хуберт Хуркач изпрати най-силния си клей сезон в кариерата, след

...
Хуберт Хуркач изпрати най-силния си клей сезон в кариерата, след
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Хуркач изигра блестящ мач и намери място на 1/4-финалите в Хале!

Хуберт Хуркач изпрати най-силния си клей сезон в кариерата, откакто доближи неколкократно четвъртфинал на Мастърс съревнования, което бе съпроводено от осминафинал на Ролан Гарос. Полякът през предходната седмица откри акцията си върху тревата, обаче в случай че съдим по видяното от него досега, то той се намира надалеч от показаното преди единствено година, когато надделя Роджър Федерер на Уимбълдън в поредни сетове и се класира за дебютен полуфинал в Шлема. Бившият представител на топ 10 отпадна изненадващо на старта в Щутгарт, обаче през тази седмица очевидно е решил да се реваншира и надделя Максим Креси в първия кръг на шампионата в Хале, с цел да си обезпечи дуел против настоящия първенец Уго Юмбер през днешния ден.

Сблъсъкът ни предложи голям брой моменти на равнопоставеност в силите на корта сред двамата състезатели, като разумно играта им се градеше към началния удар. Интересното в тази ситуация бе, че Хуби през съвсем цялата среща изглеждаше в догонваща позиция, но точно във значимите мигове се представяше безпогрешно за разлика от първенеца, което в последна сметка оказа своето въздействие върху крайния излаз от мача и Хуркач надви след 7:6(5) 6:3. В четвъртфиналната фаза за международния номер 12 следва да срещне спечелилия всред Феликс Оже-Алиасим и Макензи Макдоналд.

Двубоят започва с елементарно извоювани първи подавания за сервиращите, преди още в третия гейм проблемите на сервис за французина да настъпят, откакто бе изправен против брейкбол, само че съумя да се оправи безупречно с неговото обезвреждане. Обратно на упованията, поради по-силния старт на поляка, Юмбер още в идното подаване на противника си обезпечи опция за пробив, която оползотвори, с цел да поведе в резултата, но отговорът на петия подложен не закъсня и посредством рибрейк редуцира пасива, с цел да забележим възобновяване на паритета за 3:3. Постепенно интригата се,,уби ", само че не след дълго в края на частта първенецът бе изправен до стената в деветия гейм, като му се наложи да отразява следващите брейкболи, с което не срещна съществени усложнения и на собствен ред в последвалото подаване на международния номер 12 стигна до две благоприятни условия за продобиване на сета, само че сервисът тъкмо в този миг функционираше по страховит метод за Хуби, който се избави от неподходящата обстановка, предизвиквайки тайбрек. Там 50-ят в света първи взе превес в резултата посредством мини пробив, който след това изгуби след мощната игра на Хуркач във значимите моменти, който реализира своебразен поврат в дългия гейм и причисли дебютния сет в актива си след близо един час на корта.

Втората част от самото си начало предразполагаше подавачите към компликации, като полякът пръв се наложи да отразява брейкбол, но за следващ път в срещата се показа безпогрешно в основните мигове и резервира сервиса си. С това си деяние полуфиналистът от Уимбълдън очевидно получи в допълнение самочувствие и повиши нивото си доста, с цел да може след нескончаем осми гейм да оползотвори опцията си за късен пробив, която му разреши да застане на начален удар за успеха. Хуркач резервира забележително самообладание и несмущаван след няколко бомбени сервиса стигна до крайния триумф в конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР