Huawei няма да може да участва в изграждането на 5G

...
Huawei няма да може да участва в изграждането на 5G
Коментари Харесай

Швеция отряза Huawei и ZTE от 5G мрежите си


Huawei няма да може да взе участие в построяването на 5G мрежи в Швеция
(снимка: CC0 Public Domain)

Швеция, родината на един от главните снабдители на телекомуникационно съоръжение – Ericsson, забрани потреблението на съперниците Huawei и ZTE в нейната 5G инфраструктура .

Според шведската регулираща организация, възбраната ще бъде официализирана преди търга за радиочестотен набор, плануван за идващия месец. Шведската администрация за пощи и телекомуникации (PTS) съобщи, че изискванията на разрешителните за присъединяване в търга са дефинирани след оценка от шведските въоръжени сили и шведската организация за сигурност, съобщи Gizcnina.

Под натиска на Съединени американски щати европейските държавни управления правят оценка ролята на китайските компании в построяването на мрежи от последващо потомство. През юли т.г. Англия забрани Huawei в своята 5G мрежа и се чака изцяло да отстрани китайската техника от инфраструктурата си до 2027 година

PTS изисква също фирмите, участващи в търга, да отстранен оборудването на Huawei и ZTE от съществуващите си „ съществени функционалности ” преди 1 януари 2025 година Т.нар. съществени функционалности се отнасят до оборудването за обслужване и поддръжка, употребявано при създаване на мрежи за безжичен достъп, преносни мрежи, съществени мрежи и мрежи.

Ericsson се радва на огромни 5G контракти в Китай, до момента в който китайските компании не могат да се разчитат на същото. Китай наподобява не се интересува от възбрана на непознатите снабдители на мрежово съоръжение в страната, разяснява Gizchina.

Властите в Китай обаче попречват Фейсбук и няколко други софтуерни компании да вършат бизнес в страната. Със възбраната на Huawei и други китайски компании от страна на Съединени американски щати, мнозина чакаха някакви ответни ограничения. Изглежда обаче китайското държавно управление няма интерес от това.
още по тематиката
Въпреки възбраната за Huawei от няколко страни, проектът на компанията за развиване на 5G към момента остава е мощен. Huawei към момента напредва в 5G плановете и печели нови контракти.

По-рано представител на Южна Корея съобщи, че държавното управление няма да забрани на съответна компания да взе участие в 5G плановете. Коментарът бе във връзка икономическа среща на Съединени американски щати и Южна Корея, на която американският държавен секретар Майк Помпео е настоял за следване на проект „ чиста мрежа ”, в името на рисковете за националната сигурност. Това включва недопускане на Huawei и други китайски софтуерни компании от присъединяване в 5G плановете.

Южнокорейският представител обаче дал отговор, че изборът на съоръжение и технология е в пълномощията на телекомуникационните оператори държавното управление няма да се намесва в решенията на частни компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР