Храната, която поемаме, има пряк ефект върху здравето ни. Именно

...
Храната, която поемаме, има пряк ефект върху здравето ни. Именно
Коментари Харесай

Храните, за които си заслужава да дадете повечко пари

Храната, която поемаме, има директен резултат върху здравето ни. Именно по тази причина качествената храна и подборът ѝ би трябвало да заемат немалка част от здравословния метод на живот на всеки деен човек.
               

A post shared by (@losingweightmealideas) on Sep 26, 2019 at 9:15am PDT

Дори и да се пробвате да пестите пари, има някои неща, за които си заслужава да платите повече. И това не са шампанско и хайвер, а напълно естествени артикули, които консумираме всеки ден. Кои са храните, от които не би трябвало да пестим? Вижте ги в канала " във vbox7:

1. Свежо и висококачествено месо

По-скъпото месо в дребните месарници постоянно е по-вкусно, само че и по-здравословно. Това в супермаркетите най-вероятно съдържа повече вода, а евентуално и животното е било хранено единствено с фуражни смеси. Когато избирате месо, гледайте да е прясно отрязано, изсъхнало и да има чист, червен цвят.
               

A post shared by (@fumitomozonjiyasu) on Oct 29, 2019 at 4:41am PDT

2. Шоколад

Качественият шоколад се прави от качествени съставки и постоянно е безценен. По-евтините се вършат най-вече от захар, палмово масло и други добавки с малко количество какаова маса и масло. Тяхната текстура не е приятна и шоколадът не се топи в устата. Най-добре си вземете подобен с по-високо наличие на какао и по-малко захари. По-скъпият сигурно и ще е по-здравословен.
               

A post shared by (@authorericaalexander) on Oct 28, 2019 at 2:23pm PDT

3. Пресни плодове и зеленчуци

Има плодове и зеленчуци, чийто сполучлив рандеман актуалната промишленост си подсигурява с доста пестициди. Такива са да вземем за пример прасковите, ягодите, спанакът. Ако желаете да се храните здравословно, сигурно знаете какъв фактор са плодовете и зеленчуците. Затова по-добре заложете на био земеделието, с цел да сте сигурни, че в действителност се храните здравословно.-->
               

A post shared by (@nutritionchimp) on Oct 29, 2019 at 3:54am PDT

4. Дива риба

Темата с рибата е много деликатна. Там би трябвало да се ревизира деликатно зоната на улова, само че и тя да е допустима, отново не се знае на какви метали е богато месото. Затова е хубаво да се взима риба, която не е развъждана в рибарници. Така сигурно равнищата на желязо и цинк ще бъдат по-ниски. Месото ще бъде по-качествено и с по-малко мазнини. 
               

A post shared by (@cleaneatingnation) on Oct 25, 2019 at 5:18pm PDT

5. Студено пресован зехтин

Знаят се качествата на маслиновото олио, както и на студенопресованата му версия. Тя не е третирана с химикали, а и съдържа доста витамини и минерали. Освен това подкрепя естествения баланс на мастните киселини в тялото, за разлика от слънчогледовото олио.
               

A post shared by (@naturelnene) on Oct 29, 2019 at 4:40am PDT

6. Мед

Цените на меда в магазина варират съгласно марките, разфасовките, произхода. Суровият мед е безценен, само че не е култивиран, пастьоризиран и обогатяван с каквото и да било. Това е чист артикул, за който си заслужава да платите повече, само че и ще се сигурни, че ще получите повече.
               

A post shared by (@madusarang.mdn) on Oct 28, 2019 at 5:25pm PDT

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР