Хотелите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг показват добра

...
Хотелите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг показват добра
Коментари Харесай

Данъчните арестуваха“ работещи на черно съоръжения в Слънчев бряг

Хотелите в най-големия ни Черноморски курорт Слънчев бряг демонстрират добра финансова дисциплинираност и регистрират действителната запълняемост на легловата база. С дребни изключения, няма съществени пропуски при отчитането на оборотите, това демонстрират резултатите от огромни контролни дейности на Национална агенция за приходите по отношение на хотелската база на територията на целия курортен комплекс.

Екипи на звеното " Фискален надзор “ Бургас направиха едновременна инспекция на 18 хотела. Контролните дейности обгърнаха както отчитането на оборотите, по този начин и ревизия във връзка с осигурителното законодателство и подписаните трудови контракти с наетите за сезона лица. В пет хотелски комплекса са открити пропуски по отношение на ненавременно отчитане на дневния и месечен оборот, за което ще бъдат формирани пет акта.

В хода на контролните дейности и след  контролни покупки, екипите на " Фискален надзор “ иззеха атрактивни развлекателни уреди от вида боксова круша и висилка, с които се прави комерсиална активност по централната алея на курорта " Слънчев бряг “. Причина за мярката бе работа без касови апарати и неизяснена благосъстоятелност.

Въпреки че се виждат и фрапантни нарушавания на данъчното законодателство, фискалната дисциплинираност по Южното Черноморие се усъвършенства и контролната акция на Национална агенция за приходите дава резултат. Освен растеж на оборотите, от приходното ведомство в морския град на база резултатите от инспекциите през месец юли регистрират и спад в нарушаванията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР