Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, защото още не

...
Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, защото още не
Коментари Харесай

Приютили бежанци хотелиери в Балчик пред фалит

Хотелиери в Балчик са пред финансов банкрут, тъй като още не са получили помощта от 40 лева от страната, заяви БНР. Те бяха измежду първите, отворили базите си за бягащите от войната украински жители. Въпреки обещанията на държавното управление втори месец чиновниците на им са без заплати. Междувременно наближава и срокът, в който да се платят сметките за ток - 20 април.

Втори месец хотелите в Балчик, настанили над 1200 украински жители, разчитат единствено на лични средства, които са от дълго време изчерпани, твърди шефът на хотел Пламен Козарев.

" Накрая на месеца ще би трябвало да бъде прекратено електричеството в моя хотел, ще би трябвало да освободя личния състав, да ги пусна в неплатена ", сподели Козарев.

За настанените при тях украински бежанците, по думите му, ще се търсят места в други хотели.

Някои украинци сменяли хотелите с по-луксозни, другаде тарикати се пробват да печелят от обстановката

За заплащане не чакат единствено сметките за ток, сподели и различен шеф на хотел - Христо Желев.

" Стана време да плащаме заплати на личния състав, имаме разноски към снабдители още непокрити много, пране, консумативи, изобщо са хиляди неща ", изясни Желев.

Христо Желев е кандидатствал за заем, други негови сътрудници също търсят вид за финансиране. Заради забавянето на заплащането хотелиери са почнали да отхвърлят да настаняват повече украински жители, добавя Христо Желев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР