СОБАЛ Пентаграм“ вече разполага с нов рефрактивен лазер, с който

...
СОБАЛ Пентаграм“ вече разполага с нов рефрактивен лазер, с който
Коментари Харесай

Нов лазер премахва 1 диоптър късогледство за 1,3 секунди

СОБАЛ „ Пентаграм “ към този момент разполага с нов рефрактивен лазер, с който се отстраняват диоптри при късогледство, далекогледство и астигматизъм. Апаратът е последно потомство на компанията ZEIIS и се отличава с доста огромна експедитивност и точност.

„ С него 1 диоптър късогледство се поправя за 1,3 секунди, а 3 диоптъра се стопяват за под 4 секунди “, изяснява доктор Веселин Даскалов, шеф на профилираната очна болница.

Лазерът е подобаващ за промяна на зрението при хора сред 21 и 50 години, които единствено след една процедура с него могат да оставят очилата в предишното. „ По теоретични данни, интервенцията може да се ползва на пациенти до 60 години, само че моите наблюдения сочат, че най-хубави са резултатите при хора до 50. След това настъпват  други процеси (катарактата, както знаем, се подмлади) и от време на време се получават лъжливи резултати, в резултат на начална катаракта. “, разяснява известният офталмолог.

Д-р Даскалов поправя висок диоптър късогледство на 25-годишен пациент

Рефрактивният лазер е подобаващ за промяна на късогледство до минус 10 диоптъра. При далекогледство той може да бъде решение за хора с до плюс 4-6 диоптъра (над 4 диоптъра от време на време остава някакъв дребен диоптър, който може в допълнение да бъде коригиран).

С апарата може да се лекува и астигматизъм до плюс/минус 3 диоптъра.

Интервенцията е доста бърза, безусловно безболезнена и не постанова банкет в болница. Половин час след нея пациентът може да си тръгне и в това число, в случай че е пристигнал с автомобил, да кара, изясняват от лечебното заведение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР