Хората я познават като Кралицата на кокаина“, Кръсницата“ и още

...
Хората я познават като Кралицата на кокаина“, Кръсницата“ и още
Коментари Харесай

Гриселда Бланко – жената, която плашеше дори Пабло Ескобар

Хората я познават като „ Кралицата на кокаина “, „ Кръсницата “ и още доста други забавни наименования, с които да се подчертае нейната красива персона. Дори и да наподобява почтена на фотографията си, излъчвайки успокоение и улегналост, не би трябвало да се бъркаме. Това е човек без никаква форма на боязън и нравственос. Тя идва на власт през 70-те години на предишния век, до момента в който Пабло Ескобар се занимава с кражбата на коли и даже не подозира за съществуването на опиатите. Макар и в идващите години да се трансформира в краля на кокаина, точно Гриселда Бланко основава основите на империята му.

Има изказвания, че Гриселда прави Пабло свое протеже, други считат, че го употребява като инструмент в нарко войната от същия интервал. Знаем единствено, че във времето на нейния напредък, тя е един от най-важните играчи и владее напълно американската територия, а с цел да стартира някой да продава, той наложително би трябвало да се срещне с Гриселда. Партньорите не са по никакъв начин малко, само че повече са враговете, които желаят нейната гибел, както в Колумбия, по този начин и в Съединени американски щати. Докато тя е на главния управленчески пост, престрелките, освен това измежду бял ден, са изцяло обикновено събитие.

Самата тя дава поръчка за убийството на към 250 души – публични. Тя е по-страшна и от мъжете в този бизнес и всеки е подготвен да извършва нейните прищевки, единствено и единствено да не се постанова да я види онлайн. Спокойно можем да заявим, че Мадам Бланко е въплъщение на дявола. Кокаинът има и друга страна, дамата закупува първокласен апартамент в Маями, има диаманти от първата дама на Аржентина, разполага със златен MAC 10 картечен револвер и милиарди долари, които ще стигнат за няколко живота. А това по никакъв начин не е малко за човек, израснал в гетото на Картаген, Колумия. Гриселда се ражда през 1943 година и незабавно знае с какво желае да се занимава.

 Cocaine Used As Currency in Parts of Colombia

На 11-годишна възраст отвлича 10-годишно момче и по-късно го убива, откакто родителите отхвърлят да заплатят откупа. Родителите ѝ в никакъв случай няма да завоюват премията за грижовни и любящи хора и момичето напуща дома си, започвайки работа като продажница и обирджийка на улиците на Меделин. На 13-годишна възраст открива опцията да влезе по-сериозно в проведената престъпност и съумява да се омъжи за Карлос Трухильо, трафикант на мигранти в Съединени американски щати. Макар и да имат три деца, техният брак не устоя доста и скоро Бланко убива своя брачен партньор – един от тримата, които ще има в живота си, останалите също ще последват тази орис.

Вторият брачен партньор Алберто Браво е и повода за влизането на Гриселда в кокаиновия отрасъл. Тя се реалокира в Ню Йорк и улавя златната тресчица на опиатите. Получава директни доставки от родината и даже съумява да отнеме този отрасъл от Италианската мафия. Точно тогава получава и прякора „ Кръстницата “. За да няма никакви проблеми с трафика, тя употребява млади дами, които да крият белия прахуляк в бельото си, дизайнът е създаден напълно от нея, а през 70-те години към момента никой не бърка на всички места. След като бизнесът се постанова, Браво отпътува в Колумбия, с цел да ускори доставките, а Гриселда остава и управлява своята империя в Ню Йорк. През 1975 година и двамата са хванати в акция, освен това една от най-големите в историята. Преди да бъде вкарана в пандиза, дамата съумява да избяга назад в родината си, също по този начин убива втория си брачен партньор, откакто прави проверка и открива, че липсват няколко милиона $.

 Cocaine Used As Currency in Parts of Colombia

Легендата споделя, че тя вади револвер от ботуша си и го прострелва в лицето, той също стреля със своето Узи и я прицелва в стомаха. Има и версия, че Пабло Ескобар е палачът на втория брачен партньор. При направената аутопсия години по-късно, на стомаха на кръстницата ще се открие белег от прострелна рана. При убийството на Браво, Гриселда към този момент се назовава „ Черната вдовица “. По-важното е, че остава единственото лице, което да управлява цялата империя сама, към този момент няма други играчи. На идната година изпраща транспортен съд цялостен с кокаин. Корабът би трябвало да взе участие в конкуренция, само че по този начин и по този начин отпътува, за какво да не свърши нещо потребно. През 1978 година идва и третия брачен партньор Дарио Сепулведа – банков обирджия. Ражда се и третия наследник на име Майкъл Корлеоне. След като колумбийката прочита безсмъртния труд на Марио Пузо, взема решение да се въодушеви и приема тъкмо тази отредена роля. Заминава за Маями и скоро се счита за единствената американска кралица на кокаина.

Там закупува недвижимо имущество, скъпи коли, разполага с частен аероплан, няма ограничавания за безусловно нищо, притегля всички известни персони на Маями и постоянно намира задоволително проститутки за лъскавите си празненства. Прави секс с мъже и дами, като за възбуденост употребява своето оръжие. Прави и една доста сериозна неточност – пуши кокаин или най-малко занемарен кокаин, именуван още базука. Тежките опиати оказват помощ за развиването на параноя. След като плува измежду огромните акули, нейните способи са до някаква степен оправдани. Картелът Медилин към този момент стартира да товари цели самолети със стока, затова спорът наближава. От 1979 до 1984 година Южна Флорида става военна зона. Първите изстрели са създадени през 1979 година от хората на Бланко, като убийството е направено в един от огромните молове.

Целта е магазинът Crown Liquor и откакто задачата е отстранена убийците не престават да преследват личния състав на магазина. Като във филм, господата идват в магазин за празненство артикули и единствено секунди след излизането си в действителност стартират да вършат празненство. Полицията назовава тези микробуси – танкове, тъй като са с много дебела ризница. След това убийците се качват на мотори и в придвижване изсипват великодушни количества олово по задачите си, тази процедура се употребява значително от Пабло Ескобар. Любимият палач е Йорге Аяла. Той се наема, когато високите постове би трябвало да изчезнат. Неговата задача е да отстрани огромните фамилии, децата и съпругите, няма никакво значение кой ще излезе пред мерника му. Политиката на кръстницита е обикновена – в случай че не се заплати на време, семейството се заличава.

 Cocaine Used As Currency in Parts of Colombia

Същото важи и при опит за машинация, търговия с друго семейство и още доста други не толкоз благородни практики. След следващата задача, в която деца умират, най-качественият убиец на дамата взема решение да постави завършек на тази порочна процедура и даже има желанието да отстрани своята работодателка. Най-вероятно повратният миг идва с убийството на Хесус Кастро. По време на убийството, Аяла стреля с картечен револвер и два от патроните попадат в главата на 2-годишният наследник на Кастро. През 1983 година нейният брачен партньор отвлича Майкъл Корлеоне и го води назад в Колумбия. Това не се харесва на дамата и личните ѝ убийци ще създадат един от най-качествените разводи в историята. Господата се преобличат като служители на реда и стопират автомобила му, като пред погледа на Майкъл правят едно от най-зловещите убийства.

Убийството на бащата не се нрави на фамилията и най-после личните синове се обръщат против майката. През 1984 година племенникът на Алберто Браво (вторият брачен партньор и осъзнаваме, че това стартира да наподобява на кървясъл латино-американски сериал) стартира да обикаля обичаните молове на наркокралицата, пробвайки се да я убие. Доброжелателите на бланко са толкоз доста, че всеки е подготвен да стреля, стига да успее да я открие. Поредната жертва е Марта Садарияга Очога. Тя е убита, тъй като си свършва работата и доставя кокаин на стойност от 1.8 милиона $. Бланко поръчва убийството, с цел да не заплаща. През 1984 година тялото на Очоа е намерено в канал. Стига се до там, че бащата на жертвата се признава за палач, с цел да спре по-нататъшните кървави войни и най-малко да резервира останалата част от фамилията си. През 1985 година на 42-годишна възраст, една от най-опасните дами е арестувана и вкарана в затвор за 20 години по обвинявания в наркотрафик.

 Cocaine Used As Currency in Parts of Colombia

Както се досещаме, това не е нейният край. Властите желаят да я обвинят най-малко в едно ликвидиране. Единственият проблем е, че никой не желае да застане против нея и да повдигне обвиняване. В пандиза Гриселда стартира един нов живот. По същото време получава писмо от Чарлз Козби – малък трафикант. Пленен от обаятелната харизма на кръстницата, той стартира да си написа с нея и най-сетне двамата се срещат в пандиза. Почти незабавно избухва любовната искра и благодарение на няколко рушвета, двата получават доста специфични права в пандиза. Вярва се, че Козби е получил доста огромна част от империята на дамата. След като тя е отстранена, аудиторията стартира да преследва Освалдо – нейният наследник. През 1992 година е убит в крайници и рамото по поръчка на Пабло Ескобар.

През 1994 година Гриселда е призована назад на правосъдната пейка, а пред нея застава един от най-верните ѝ убийци. Той дава всички изчезнали части от пъзела, с цел да стане ясно какво тъкмо е правила неговата шефка. Информацията е задоволителна за няколко смъртни присъди. Докато е в съда, поставя една записка в ръката на своя любим, която гласи следното „ jfk 5m ny “. Едва по-късно излиза наяве, че дамата е поискала да бъде похитен Джон Ф. Кенеди младши, като за тази услуга ще получи сумата от 5 милиона $, а тя ще употребява президента, с цел да получи свободата си назад. Очевидно са били задоволително близо до осъществяването на тази задача. Те са доста покрай задачата, когато около тях минава полицейска кола и всички вземат решение да избягат малко по-далече. Бланко в действителност има ресурсите да провежда сходно закононарушение, само че и до през днешния ден няма информация дали в действителност го е поръчала.

 Coca Plantation Farmers

След като този проект не съумява да мине, главният очевидец бързо се забърква в секс скандал с една от секретарките в съда на Маями. През 2004 година дамата приема договорката да бъде освободена и съдена в Колумбия. Успехът ѝ в действителност е огромен, само че към този момент има прекалено много противници и врагове. През 2012 година кръстницата е простреляна два пъти в главата пред месарски магазин. Тогава е на 69-годишна възраст. По подигравка на ориста е убита по същия метод, по който тя убива всички свои съперници – преминаващ мотор пуска един по-дълъг откос и се надява на знамение, като то се случва. До през днешния ден никой не може да подсигурява кой тъкмо е поръчал убийството. Кратката версия в това отношение е: всички. Мнозина считат, че най-вероятно това е дело на Пабло Ескобар, само че към този момент няма значение, той също се намира в гробището, в което е заровена и Гриселда.

Снимки: Wikipedia, GettyImages

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР