Хората трябва да се качат на велосипеди, а не на

...
Хората трябва да се качат на велосипеди, а не на
Коментари Харесай

Бъдещето ни - според британски депутати

Хората би трябвало да се качат на колела, а не на електрически автомобили, с цел да се понижат доста нездравословните излъчвания в атмосферата. Това сочи ново изследване, инициирано от английски депутати.

Заместването на стандартните коли с електрически няма да помогне доста в битката със замърсяването, или най-малко не в степента, в която английското държавно управление се надява - разясняват хора от екипа, поръчал научния отчет.

Проучването цитира информация от Американския геологичен институт, съгласно която в бъдеще се чака да има дефицит на минерали, нужни за изработването на акумулатори за електрически коли.
 Снимка 439951

Ако сегашните темпове на напредък в производството на електрически автомобили се запазят, залежите на скъпите минерали биха стигнали за интервал от 30 години.

Казано по-семпло, електрическите автомобили дават решение на някои от проблемите, само че те не са толкоз " зелени ", колкото наподобяват, изключително поради метода, по който се добиват и обработват скъпите метали и минерали, нужни за производството им.

Другият огромен проблем е фактът, че към момента най-големият % от електричеството в света се създава посредством горене на въглища.
 Снимка 439949

" В дълготраен проект, всеобщото прилагане на автомобил за персонални цели не наподобява, че е съвместимо със доста понижаване на парниковите газове, изпускани в атмосферата ", се споделя в заключението на отчета.

Въпреки това, сходно доста понижаване е допустимо, стига хората да бъдат окуражени да изоставят автомобила си и вместо него да стартират да карат колело, да употребяват публичния превоз или просто да вървят пешком.

Групата от английски депутати, поръчали отчета, желае още да се забранят продажбите на бензинови и дизелови коли във Англия преди настоящия период от 2040 година Те оферират това да се случи още пред 2035 година или даже по-рано. Искат и да се влага в създаването и оптимизацията на технологии за хващане и предпазване на въглеродните излъчвания, както и да се оферират финансови начинания за енергийно ефикасни домове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР