Хората помнят и учат по-добре, когато очакват да преподадат информацията

...
Хората помнят и учат по-добре, когато очакват да преподадат информацията
Коментари Харесай

Как да научим всичко по-добре с една хитра промяна в начина на мислене

Хората помнят и учат по-добре, когато чакат да преподадат информацията на различен човек, открива ново изследване.

Изследването, оповестено в научното списание Memory & Cognition, оставя някои от участниците с усещането, че би трябвало да преподават на други хора текст, откакто сами го научат.

На хората в контролната група споделят просто, че ще бъдат изпитвани върху научената информация.

И двете групи по-късно получават един и същи тест.

„ Учещите, които чакат да преподават си напомнят материала по-правилно, провеждат спомените си по-ефективно и имат по-добра памет за изключително значимата информация. – споделя доктор Джон Нестойко, водещият създател на проучването.

„ Непосредственото значение на тези резултати е, че умствената настройка на учещия преди и по време на ученето може да има доста въдействие върху ученето и че позитивно изменение на мисленето може да бъде реализирано може да бъде реализирано посредством много елементарни указания. “

Причината този относително елементарен трик да работи е, че автоматизирано задейства по-успешни тактики за учене, които се употребяват от преподавателите.

„ Когато учителите се подготвят да преподават, те са склонни да търсят основни моменти и да провеждат информацията в разумна конструкция. Нашите резултати демонстрират, че студентите също се обръщат към тези ефикасни тактики на учене, когато от тях се чака да преподават.

Организирането и структурирането на информацията са жизненоважни детайли на ефикасното учене.

Психолозите назовават това „ релационна обработка “ – култивиране на взаимовръзките сред другите осведомителни единици. То усъвършенства припомнянето, увеличавайки детайлите, включени в следите на паметта и осигурявайки ефикасна тактика за търсене при потребност от възпроизвеждане на информацията.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР