Хората отдавна са обърнали внимание, че историята на човечеството следва

...
Хората отдавна са обърнали внимание, че историята на човечеството следва
Коментари Харесай

Странни съвпадения и факти, които ще ви изумят

Хората от дълго време са обърнали внимание, че историята на човечеството следва избрана причинност

Събитията от сегашното от време на време с невероятна акуратност повтарят случилото се преди доста години.

Периодични повторения настъпват както в историята на цели цивилизации, по този начин и в живота на обособени персони. За какво става дума? За инцидентно стичане на събитията или за неведоми закони на природата?

Американските президенти Абрахам Линкълн и Джонсън Фицджералд Кенеди са определени надлежно през 1860 година и през 1960 година – с тъкмо 100 години разлика. И двамата са демократи, борят се за гражданските права и изкореняването на расизма. И точно по тази причина и двамата са убити.

Линкълн е убит в спектакъл „ Форд ”, а Кенеди – до момента в който пътува с президентския автомобил „ Линкълн ”, направен в заводите на Форд. И двамата са убити в петък, пред голямо голям брой от хора и пред очите на личните си съпруги. Куршумите и в двата случая ги улучват в тила.

Президентите са заменени на поста от вицепрезиденти с фамилия Джонсън.
Разликата във възрастта им е също тъкмо 100 години. И двамата помощници на държавните глави се пробват да разубедят шефовете си да пътуват за там, където в следствие са убити…

Проследяват се голям брой сходни съвпадения в човешката история

Немалко учени от разнообразни страни и посоки неведнъж се пробват да намерят пояснение на удивителните обстоятелства и да изчислят цикъла на тяхното повтаряне. Предлагат се голям брой теории, удостоверение на които непроменяемо се открива в хода на човешката история.

Посочват се и разнообразни гледни точки на отчитане и разнообразни цикли. Дори гениалният Алберт Айнщайн редом с теорията на относителността работи над по този начин наречената доктрина на повторението.

Но човечеството продължава да възприема като невероятни множеството исторически съвпадения.

Какво съставляват всички тези времеви закономерности? Ще разкрием ли в миналото загадката на цикличността на историята? Навярно единствено времето ще покаже.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР