Хората не са номер едно. Най-смъртоносното животно на земята не е

...
Хората не са номер едно.
Най-смъртоносното животно на земята не е
Коментари Харесай

Това са 15-те най-смъртоносни животни на Земята

Хората не са номер едно.

Най-смъртоносното животно на земята не е акула или даже индивида. Повечето от смъртоносните случаи, породени от животни, са свързани по-малко със самите животни в сравнение с със заболяванията, които те придвижват.

Ето някои от животните, виновни за най-вече човешки смъртоносни случаи. Най-страшните хищници не са толкоз рискови, колкото може би си мислите. Но не подценявайте “малчуганите. ”

15. Акули – 6 смъртни случая на година

Атаките от акули са много редки. През 2014 е имало единствено 3 случая световно, а през 2015 е имало 6 случая, което е и междинното число.

14. Вълци - 10 смъртни случая на година

Атаките от вълци не са необикновени в регионите, където живеят те. Статистиката демонстрира, че е имало доста малко вълчи офанзиви до 2002 година в Европа и Северна Америка, макар, че е имало няколко стотин случая в границите на двете десетилетия в някои региони на Индия, което дава измежду 10 на година.

13. Лъвове - 22+ смъртни случая на година

Оценките за тези случаи варират от година на година. Изследване сподели, че от 1990 година лъвските офанзиви са умъртвили 563 души единствено в Танзания, което е над 22 годишно. Оказва се доста мъчно да се откри достоверна информация за офанзиви отвън Танзания, което прави приемането на точно световно число съвсем невероятно.

12. Слонове - 500 смъртни случая на година

 Слоновете са виновни за сериозен брой случаи на година. Според Нешънъл Джиографик приблизително 500 души са убити от слонове, което е извънредно дребна цифра на фона на броя на слоновете, убивани от хора годишно.

11. Хипопотами – 500 смъртни случая на година

В продължение на дълго време хипопотамите се считаха за най-опасното животно в Африка, главно поради нападателни прояви към хората, които включвт обръщането на лодките им в реките.

10. Плоски червеи - 700 смъртни случая на година

Този червей  предизвиква зараза, нареена цистицероза, която убива към 700 души годишно.

9. Крокодили - 1000 смъртни случая на година

Крокодилите се считат за огромното животно, отговорно за най-вече случаи в Африка, макар, че точно число е мъчно да се реализира.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР