Хората, които са опиянени от алкохол им се привиждат бели

...
Хората, които са опиянени от алкохол им се привиждат бели
Коментари Харесай

Какво представлява бялата алкохолна треска и кой вижда бели мишки

Хората, които са опиянени от алкохол им се привиждат " бели мишки " и имат други съществени халюцинации. Делириумът или алкохолната бяла тресчица е най-тежката форма на синдрома на абстиненцията.

Това е положение на нарушено схващане, породено от алкохола от човек, който е злоупотребявал с него дълго време. Като какво се демонстрира и какъв брой време трае?

Не са малко българите, които злоупотребяват с алкохол. През последните години се следи внезапно увеличение на потреблението на упойващи субстанции, в това число и алкохол.
Пристрастяването е сериозен проблем, който може да засегне всеки, без значение от обществения му статус.

Алкохолът има отрицателно влияние върху всички органи и е нездравословен за физическото и психическото здраве. Когато се употребява в огромни количества, той се трансформира в отрова. СЗО предизвестява: няма безвредна доза.

 алкохолизъм

Хората, пристрастени към алкохола, могат да бъдат наранени и от различен сериозен проблем. Това е делириумът, прочут още като „ алкохолна бяла тресчица “.

Какво съставлява делириум („ бяла алкохолна тресчица “)?

Делириум тременс, именуван още алкохолна бяла тресчица, е най-тежката форма на синдрома на абстиненцията.
Това е цялостен синдром от признаци, които се появяват, откакто човек, който дълго време е злоупотребявал с алкохол, е спрял да пие.

Причини за алкохолен делириум

Организмът, който е привикнал със стимуланта, не е апатичен към неочакваното понижаване на количеството употребяван алкохол.
Прекъсването на алкохолните питиета нормално провокира бурна реакция. В крайни случаи това може да докара даже до гибел.
Ако човек, който дълго време е употребявал алкохол, ненадейно спре да го употребява, интензивността на нервната система, изменена заради пристрастяването, се усилва. Поради това подвластният човек става възбуден и държанието му става непредсказуемо. 

 алкохолизъм

Алкохолна бяла тресчица: по кое време се появяват признаците

Симптомите на алкохолната бяла тресчица нормално се демонстрират сред 48 и 72 часа след прекъсването на алкохола. Рискът от развиване на това заболяване е сред 5 и 10 % при хората, които пият непрекъснато.

Алкохолният делириум нормално отшумява след една седмица, само че при някои хора може да продължи и по-дълго време. Това се дължи на соматични недоволства или психологични разстройства.
Свързано е с повишение на интензивността на нервната система след прекъсване на алкохолните питиета. Алкохолната бяла тресчица нормално стартира с проблеми със съня, тревога и мускулни потрепвания. На идващия ден недоволствата стартират да се усилват.

Алкохолна бяла тресчица: признаци

Основните признаци на алкохолната бяла тресчица са халюцинациите - нормално зрителни или слухови. Засегнатото лице стартира да възприема несъществуващи събития като действителни, като нормално вижда животни, инсекти, хора и чува разнообразни звуци и шумове. Той или тя може да вижда бели мишки, змии, котки, подиуми от филми на ужасите и да чува заплашителни гласове или да усеща отблъскващи миризми, интензивни мускулни потрепвания, промени в настроението и интензивността - пациентите с делириум могат да бъдат сънливи и от време на време еуфорични, нарушавания на съзнанието - те са свързани с околната среда.

Пациентът не знае къде се намира и не е в положение да отговори на най-простите въпроси, нарушавания на паметта и мисленето - човек в положение на делириум има нарушена централизация и демонстрира компликации при правенето на разумни изявления.

Списъкът със признаци, които съпътстват бялата тресчица, включва също: повръщане, гадене, нараснало изпотяване, ускорено дишане, интензивен сърдечен темп, високо кръвно налягане, нараснала телесна температура, сърдечна тахикардия.

 алкохолизъм

Как да помогнем на човек в делириум?

Състоянието на делириум постоянно се появява дружно с други соматични разстройства и се третира като непосредствена заплаха за живота. Симптомите на делириум изискват хоспитализация, защото съвсем 4 % от тях са с съдбовен край.

Човек в алкохолен делириум би трябвало да бъде приет в болница допустимо най-скоро. Най-важното е да се обадите за здравна помощ допустимо най-скоро - всяка секунда е от голяма важност.
До идването на колата за спешна помощ - доколкото е допустимо - би трябвало да го предпазите от рисково държание. В същото време е добре да се грижите за личната си сигурност и да не се излагате на ненужна заплаха.

Алкохолна бяла тресчица: лекуване

Какво е лекуването на бялата тресчица? На пациента се дават медикаменти за понижаване на самостоятелните признаци. За халюцинациите му се дават бензодиазепинови медикаменти, а за конвулсиите - антиконвулсанти. Предполага се, че нарасналата интензивност и психотичните признаци се облекчават с медикаменти от групата на невролептиците.
Освен това пациентът получава интравенозно витамин В1 за поддържане на нервната система и огромни количества течности.
Пациентите с нарушено схващане нормално са изолирани. По време на лекуването на алкохолна бяла тресчица е значимо да се поставят психически грижи. Това подсигурява, че пациентът знае в какво положение се намира и каква е повода за това.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР