Хората, които са женени от години или излизат отскоро, посочват

...
Хората, които са женени от години или излизат отскоро, посочват
Коментари Харесай

Любовта си отива, ако тези 3 признака за налице

Хората, които са женени от години или излизат неотдавна, показват сходни аргументи да желаят да се разделят с колегата си. Това са: (1) проблеми с характера на колегата, (2) нарушение на доверието (най-често изневяра) и (3) далечно и студено държание от страна на колегата.

Двойките обаче показват разнообразни аргументи, заради които желаят да останат дружно. За брачните двойки, най-важните аргументи са напъните, които към този момент са вложили във връзката, фамилните отговорности и външните бариери (например финансови). Това са хора, които са били дружно приблизително 9 години, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.
При хората, които не са обвързани, главните аргументи да останат са: това, че харесват характера на колегата, възприятието на непосредственост и позитивните страсти от връзката. Това са двойки, които са дружно от приблизително две години и нямат деца.
Около половината участници в проучването, без значение от коя група, са имали аргументи както да останат, по този начин и да изоставен връзката.
„ Това, което беше най-интересно за мен е какъв брой амбивалентно се усещат хората по отношение на връзките си. Те се усещаха в действителност раздрани. Раздялата е доста мъчно решение. – споделя ръководителката на проучването проф. Саманта Джоел. – Можете да погледнете на връзката извън и да кажете „ Имате неразрешими проблеми, би трябвало да се разделите “, само че от вътрешната страна това е извънредно мъчно, и колкото повече време сте дружно, толкоз по-трудно става. “
Повечето хора настояват, че има неща, с които не могат да вършат компромис в една връзка, само че постоянно не помнят за тях, когато се срещнат с някого.
„ Хората се влюбват неслучайно – споделя проф. Джоел – от еволюционна позиция, за нашите предшественици намирането на сътрудник може да било по-важно от намирането на верния сътрудник. По-лесно е да влезеш във връзка, в сравнение с да излезеш от нея. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР